Grønkålspandekager med pulled salmon

Nu tænker du sikkert – grønkålspandekager? – grønkål !!?!? – så er svaret ja 🙂

 

Det er endelig blevet sæson for grønkål igen !

Denne lækre opskrift på grønkålspandekager var en af de retter jeg lavede flest gange, sidste år til vinter.

Det fungerer både som aftensmad og til madpakken, og er proppet med et hav af vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer !

Grønkål er en fantastisk plante, men også utrolig bitter, hvilket gør det svært at implementere den i den daglige kost.. I denne opskrift bliver reduceret, da grønkålen bliver hakket til helt små fine dele, og vendt ned i pandekagedejen.

Vidste du, at grønkål er:

  • Rig på calcium (kalk) – hele 219 mg / 100 gram, hvilket er næsten dobbelt så meget som mælk (124 mg/100 g) – 100 g grønkål indeholder 20% af dit kalk-behov.
  • Rig på Beta caroten – som er et forstadie til A-vitamin samt en antioxidant
  • Rig på vitamin K – den indeholder hele 250 ug / 100 g
  • Rig på vitamin C
  • en god kilde til kalium
  • en fibrebombe, med hele 6,2 g kostfibre pr 100 g

Undersøgerlser viser ligeledes, at grønkål er godt for hjertet, da bitterstofferne deri, kan sænke indholdet af usundt fedtstof i blodet- dette skyldes bl.a. dens høje indhold af fibre og plante steroler, som kan binde affaldsstoffer, kræftceller samt kolesterol til sig.

Spis den her sammen med laks, som pulled salmon, og du får ligeledes et skud vitamin D, omega 3 samt selen. D-vitamin vil ligeledes øge optagelsen af kalk fra grønkålen.

Et lille fif til at få børnene til at spise dem: De er grønne – Det er derfor HULK- eller SHREK pandekager :), og put lige det fyld i, som i ønsker.. Denne pulled salmon er dog utrolig lækker og kan klart anbefales.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk

 

Add to Favourites