- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 5 pandekager
Grønkålspandekager med pulled salmon
Ingredients
- Pulled salmon
- Lakseside - ½
- Soya sauce - 35 g
- Cherry tomater - 80 g
- Hvid balsamicoeddike - 1 tsk
- Lime - 1 tsk
- Evt. frisk basilikum
- Grønkålspandekager
- Sigtet speltmel - 75 g
- Grahamsmel - 75 g
- Skummetmælk - 4 dl
- Salt
- Grønkål - 150 g
- Æg - 2 hele + 2 hvider - kan erstattes med 3 æg
Instructions
Pulled salmon
- Blend soya, tomater, balsamico eddike samt saften fra lime i en blender, til du får en homogen masse.
- Kom laksen på en ildfast fad med bagepapir og kom derefter din marinade ovenpå laksen.
- Top eventuelt med basilikum og kom i ovnen på 200 grade i 20-25 min.
Grønkålspandekagerne
- Kom mel i en stor skål og tilsæt salt
- Kom mælk og grønkål i en blender og blend det godt sammen
- Kom dette i skålen med melet
- Tilsæt æg + æggehvider og rør det hele sammen, så det ikke længere er klumpet - PISK!
- Kom 1/5 af dejen på en varm pande med lidt olie, og lav nu dine pandekager. Der kan blive 5 store.
Lav dine pandekager med pulled salmon - når laksen er kommet ud, pulles den med to gafler.
Tilsæt det salat du ønsker.
Allergens
Grønkålspandekager med pulled salmon
Nu tænker du sikkert – grønkålspandekager? – grønkål !!?!? – så er svaret ja 🙂
Det er endelig blevet sæson for grønkål igen !
Denne lækre opskrift på grønkålspandekager var en af de retter jeg lavede flest gange, sidste år til vinter.
Det fungerer både som aftensmad og til madpakken, og er proppet med et hav af vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer !
Grønkål er en fantastisk plante, men også utrolig bitter, hvilket gør det svært at implementere den i den daglige kost.. I denne opskrift bliver reduceret, da grønkålen bliver hakket til helt små fine dele, og vendt ned i pandekagedejen.
Vidste du, at grønkål er:
- Rig på calcium (kalk) – hele 219 mg / 100 gram, hvilket er næsten dobbelt så meget som mælk (124 mg/100 g) – 100 g grønkål indeholder 20% af dit kalk-behov.
- Rig på Beta caroten – som er et forstadie til A-vitamin samt en antioxidant
- Rig på vitamin K – den indeholder hele 250 ug / 100 g
- Rig på vitamin C
- en god kilde til kalium
- en fibrebombe, med hele 6,2 g kostfibre pr 100 g
Undersøgerlser viser ligeledes, at grønkål er godt for hjertet, da bitterstofferne deri, kan sænke indholdet af usundt fedtstof i blodet- dette skyldes bl.a. dens høje indhold af fibre og plante steroler, som kan binde affaldsstoffer, kræftceller samt kolesterol til sig.
Spis den her sammen med laks, som pulled salmon, og du får ligeledes et skud vitamin D, omega 3 samt selen. D-vitamin vil ligeledes øge optagelsen af kalk fra grønkålen.
Et lille fif til at få børnene til at spise dem: De er grønne – Det er derfor HULK- eller SHREK pandekager :), og put lige det fyld i, som i ønsker.. Denne pulled salmon er dog utrolig lækker og kan klart anbefales.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Spinatomelet - Den hurtigste - sunde middagsmad - Foodbaby