Proteinbar med peanut butter

Jeg har længe været lidt en modstander af denne proteinbar og proteinpulver-dille, men har samtidig erkendt, i forbindelse med mit forrige arbejde, at det er utrolig svært at finde noget ordentlig “hurtigt”, når man er “på farten”..

Jeg har efterhånden smagt utrolig mange forskellige proteinbarer, da mange ønsker dem i deres kostplan, og jeg ikke går ud og anbefaler sådan en, uden jeg ved hvilke på markedet der er bedst (smag, konsistens, ingredienser o.l.).. Som udgangspunkt: Køb aldrig en du ikke forstår ingredienslisten i, og køb aldrig en proteinbar med over 10 ingredienser.. Den skal gerne være så naturlig som muligt.. Hold samtidig øje, mange proteinbarer er det rene slik og ikke engang et sundere alternativ til det originale (mars, snickers, bounty o.l.).. Kcal mæssigt er det præcis det samme indhold og mange af dem indeholder faktisk også store mængder af sukker.. Når du trænger til noget sødt i ny og næ, skulle du måske give din hjerne lov til at få det, som den i realiteten craver efter, og ikke prøve at substituere det, med noget du tror er sundere, men i virkeligheden indeholder lige så mange kalorier og faktisk også store mængder sukker..

Mange barer lover 20 g protein, men indeholder samtidig langt over 200 kcal.. De 20 g kan du få for 100 gram kylling, som samtidig giver dig vitaminer og mineraler..

Når det så er sagt, indeholder proteinbarer selvfølgelig ofte mindre kulhydrat og mere protein, hvilket fremmer mæthedsfølelsen, giver et mere stabilt blodsukker og dermed holder dig mæt i længere tid.
Samtidig, som tidligere nævnt, synes jeg der mangler nogle hurtige og sunde snacks, som man kan tage med “på farten” i en travl hverdag, og som samtidig smager godt.

Mine proteinbarer er lavet med FiberSirup Clear, som har vundet årets fødevarerpris 2015.
FiberSirup er lavet af IMO (isomalto-oligosaccarider), som findes naturligt i små mængder i honning og forskellige sirup.
IMO er en fibre, som søder 60% af sukker, men er en saccarid, som er svær for vores krop at optage.. Derfor indeholder den kun 5% sukkerarter og 70% fibre.
Med mit “sundere køkken”, har jeg mange gange manglet et produkt til erstatning for honning, og her er det !

Proteinbarer er ligeledes utrolig nemme at lave selv – 5 min !!

Proteinpulver: Når du laver dine proteinbarer, skal du bruge en proteinpulver..
Jeg vil klart anbefale dig enten at købe en, sødet med stevia, eller bedst af alt: Køb en økologisk naturel. Herpå får du det rene produkt så naturligt som muligt (når det nu skal være pulverform) og uden forskellige tilsætningsstoffer.

http://sukrin.com/dk/fibersirup/om/ anbefaler, at når du laver din egen proteinbar, skal forholdet hedde 60 g fiber sirup, til 35 g proteinpulver.. Jeg synes personlig du får en meget tør bar, hvis dette forhold opbevares, når du tilsætter en smag, og har derfor 30 g proteinpulver i denne..

Proteinbarerne er tilsat 2 dadler for naturlig sødme samt for at give dem en bedre og mere blød konsistens. Husk at købe en peanut butter med 99,3% peanuts og havsalt.. Kun to ingredienser, og gerne crunchy.

Baren indeholder 35% protein.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk

Add to Favourites