- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 35 minutes
- Serving: 10 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 123 kcal (ved 10 personer: 141 kcal)
- Carbohydrate Content: 21,2 g
- Fat Content: 2,9 g
- Fiber Content: 3,7 g
- Protein Content: 4,8 g
- Serving Size: 100 g (inkl. kokos-kakao topping)
Sund banankage – med masser af fuldkorn og frugt
Ingredients
- Mandelmel (affedtet) - 100 g
- Havregryn / ruggryn - 50-60 g
- Skyr (eller anden syrnet yoghurt) - 60 g
- Mælk, skummet - 1 dl
- Overmodne bananer - 300 g (svarer ca. til 3 små
- Æble - gerne syrligt - 1-1½ stk (ca. 150 g)
- Klementin eller appelsinsaft
- Kanel - 7 g
- Vanillepulver - eller kornene fra 1 vanillestang
- ½ tsk bagepulver
- Æg - 2 stk
- Evt. chokolade, hakket (minimum 70% - gerne Cavalier) - til at komme i dejen
- Evt. friske udstenet dadler for ekstra sødme - 50 g
- Kokos/kakao topping
- Vand - 1 dl
- friske udstenet dadler - 25 g
- Kakaopulver - 2 spsk
- Chiafrø - 1 tsk
- Kokosmel - 30 g
- Andet topping
- Suvida pålægschokolade - Eller anden sukkerfri pålægschokolade med høj kakaoindhold
Instructions
- Kom de tørre ingredienser (mel+havregryn+bagepulver) i en skål
- I en blender tilsættes alle frugterne samt krydderierne og blendes til en homogen masse. Ønsker du den ekstra sød og tilsætter dermed dadler (jeg kom 5-6 friske i), kommes de ligeledes i nu. Derforuden tilsættes mælk, æg og yoghurt også. Det hele blendes til en homogen masse.
- Kom "frugtmassen" ned til det tørre og rør det godt rundt.
- Ønsker du lidt chokolade i kagen (for at gøre den ekstra lækker), tilsættes de grofthakkede chokoladestykker i dejen nu, og vendes rundt.
- Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir eller små muffinsforme og kom i ovnen på 200 grader i 25-35 min
Når kagen har 10 min igen, laves kokos-toppingen, såfremt du ønsker denne
- Kom vand og dadler i en gryde og varm op til kogepunktet
- Når dadlerne er kogt lidt ud i vandet, slukkes der for varmen og det hele blendes til en homogen masse i en minihakker/blender
- Det hele kommes tilbage i gryden og over det varme blus.
- Kakaopulver, chiafrø og kokosmel tilsættes og røres rundt. Lad det blive over varmen kort under omrøring, så lidt af vandet fordamper.
Når kagen kommes ud af ovnen, toppes den med denne glasur og du lader den stå i en lille time inden den har sat sig.
Du kan også komme pålægschokolade ovenpå kagen, lige når den kommes ud af ovnen, når det er smeltet lidt, glatter du det fint ud med en kniv. Kom evt. frysetørret bær og/eller hakket nødder ovenpå.
Sund banankage
Denne opskrift på en sund banankage , har været en af de mere populære, på min gamle hjemmeside.
I går lavede jeg den igen, for at få et bedre billede af den, og lavede den både i rugbrødsform, og i muffinsforme. Du kan dermed få én stor kage eller mange små muffins, som du efterfølgende overtrækker med nedenstående kokosglasur, med hakket chokolade (som naturlig smelter, når kagen er varm) eller nyder den som den er.
Kagen er lavet udelukkende på fuldkornsmel og er sødet med frugter, som gør den dejlig svampet og sød. Derforuden indeholder den æg og skyr samt julens dejlige krydderier.
Hvis du ønsker den mere sød, kan du tilsætte lidt stevia, peanut butter og/eller dadler i kagen, hvilket gør den sødere end den oprindelig er. Her vil jeg anbefale dig at bruge sidstnævnte, for at holde den så naturlig som muligt.
Dog synes jeg ikke at den behøver at være sødere, men ønsker du en sød kage, vil jeg anbefale dig at tilsætte ca. 40-50 g dadler ned i “frugtmassen” også.
Det er ligeledes en god måde at reducere madspild.. Når du har meget frugt som du ikke kan nå at spise, er denne lille sag perfekt at lave..
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites