Proteinbar med nougat

Her kommer endnu en opskrift på en hjemmelavet proteinbar – til samlingen..

Jeg vil gerne understrege, igen, at disse proteinbarer bestemt ikke er noget jeg ser, at du skal indtage i forbindelse med træning (men er stadig et bedre alternativ end dem du kan købe på markedet). Disse proteinbarer er udelukkende sundere erstatninger for andre chokoladebarer, med en bedre energifordeling mellem makronæringsstofferne, således at de indeholder mindre sukker og mere fibre samt protein.

Jeg laver mine proteinbarer med FiberSirup Clear, som er et sundere, mere fiberrigt erstatning for honning/agave sirup. Samtidig påvirker det blodsukkeret i en mindre grad, med kun 5% sukkerarter og 70% fibre.. FiberSirup Clear har vundet Årets Fødevarepris 2015, og findes naturligt i mindre mængder bl.a. i honning.

Jeg blev i går færdiguddannet som DGI Løbetræner, med særlig fokus på CrossGym løb og Ernæring i forbindelse med træning og præstation (før- under og efter træning og konkurrence)..
Dette har været et ekstra supplement til min uddannelse som professionsbachelor i Ernæring og Sundhed.
Her blev jeg endnu engang bekræftet i samarbejde med de kompetente undervisere, som er Cand. i Idræt og sundhed og uddannet fysioterapeuter inden, at proteinpulver ikke hører til den “normale aktive danske befolkning”, som får rigelig protein gennem en normal varieret kost.. Problemet med mange proteinpulver og barer, er ligeledes at de indeholder enorme mængder protein og INGEN TIL MINIMAL MÆNGDE KULHYDRAT !..

Er du kulhydratforskrækket ?
Jeg har i et tidligere opslag skrevet om en optimal kost til at øge muskelmasse og dermed med fokus på protein og kulhydrat. En kort opsummering, så kan din krop ikke få gavn af proteinet, såfremt der ikke er Insulin til stede.. Insulin dannes, når der kommer kulhydrat ind i kroppen. Som den perfekte restitutionsmåltid skal du have 1 g kulhydrat pr kg kropsvægt (gerne middel/høj GI – hurtig optagelig som frugt) samt 1/4 af din kropsvægt i protein (i gram).. Det vil sige, vejer du 60 kg, skal du have 60 g kulhydrat og 15 g protein, kort efter dit træningspas for at få den hurtigste og mest optimale restitution, og så du er hurtig klar igen.. Kroppen kan ikke optage mere protein i et måltid, end denne mængde, og resten omdannes til energi eller fedt (ved overindtag af energi).

Hvis du vil læse mere om dette, kan du læse hele min artikel her:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/muskelopbygning-kost-og-traening-til-hypertrofi/

Denne bar er (modsat mange andre) også sødet naturlig med dadler, som giver både en super kulhydrat kilde med masser af magnesium og kalium som er vigtige for vores muskler, hjerte og nervesystem, samt calcium og phosphor, som er vigtige for vores knogler og muskler..

Den indeholder 40 E% protein, 34 E% fedt – heraf fra hasselnødder og kakaopulver og til sidst 25 E% kulhydrat.

Igen ser jeg denne bar som et sundere mellemmåltid, til den søde tand, da den har en bedre energifordeling. Men jeg ser hellere, at man spiser en banan, lidt yoghurt eller får en bolle med pålæg, i forbindelse med træning. Endda endnu bedre en raw bar.

Dog er dette helt klart et mættende og bedre alternativ til når du er “på farten” med gode fedtsyrer, proteiner, kulhydrater og en pokkers masse fibre !

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Læs om Hypertrofi og en god kost til restitution og resultater:

http://foodbaby.dk/2015/06/13/muskelopbygning-kost-og-traening-til-hypertrofi/

Add to Favourites