Rødbedejuice med ingefær

Her kommer endnu en fantastisk opskrift på rødbedejuice lavet på vores nye slowjuicer herhjemme !

Da jeg søndag, blev færdiguddannet som DGI løbetræner, snakkede vi meget om restitutionsmåltider og præstationsfremmende fødevarer, og havde samtidig også proteinbarer og -drikke oppe at vende..

Resultatet blev, at jeg gik hjem i tænkeboksen, og overvejede hvilke fødevarer der ville være nemme at have med (ligesom en proteinbar eller shake), og som vil fremme præstationsevnen og restitutionen når du træner. At fremme restitutionen gør, at din krop hurtigere bliver klar til et nyt træningspas, og at du får noget kulhydrat efter træning, er faktisk utrolig vigtig for at booste din restitution. Sker dette ikke, kan den blive forøget med op til 48 timer..

Jeg lavede derfor denne lækre juice, som nemt kan hældes over i din flaske og tages med, eller nydes om morgenen til morgenmad, inden du skal træne..

 • Rødbede: indeholder en okay mængde af jern samt vitamin C. Jern er vigtig for at kunne binde ilten til vores røde blodlegemer, men optages generelt dårligt fra vegetarretter. Indtages de med vitamin C er denne optagelse betydelig øget, og dermed sikre rødbedes indhold af C vitamin, at du faktisk kan optage jernet. Iltet blod er vigtig for vores arbejdende muskler og dermed også vigtig for at du ikke føler træthed i musklerne, som derpå føles tunge. Den er ligeledes utrolig rig på Folat, bedre kendt som folinsyre, som er vigtig for vores celledeling og dannelse af røde blodlegemer samt DNA og RNA. Endnu en vigtig faktorer for at kunne sende ilt til vores arbejdende muskler.
  Rødbede er ligeledes rig på Kalium, som er vigtig for, at vores muskler og nervesystem kan arbejde.
  Rødbede er ligeledes præstationsfremmende, da den indeholder nitrat, som i din krop omdannes til nitrit. Du kan sikkert hørt at nitrit er kræftfremkaldende i forbindelse med de seneste “nyheder” fra WHO og fødevarestyrelsen, som gerne ser, at vi skærer ned på kødpålæg, grundet deres store mængder af nitrit.. Nitrat findes naturligt i rødbede, broccoli og spinat, og omdannes i din krop til nitrit. Her øger nitrit dine blodårer, hvorpå du kan få mere blod ud til dine arbejdende muskler og virker derfor helt naturligt som et præstationsfremmende middel..
  Af sundhedsværdier har rødbede af samme årsag vist sig, at være effektiv til at sænke blodtrykket.
 • Æbler: Her har jeg brugt de danske, syrlige og saftige Ingrid Marie æbler, som er helt perfekte til den søde smag fra rødbeden.
  Æbler er en god kilde til energi og indeholder en del fibre i forhold til dens lave kalorieindhold.
  Samtidig indeholder de store mængder folat (folinsyre), kalium og phosphor. Studier har ligeledes peget på, at de effektivt kan reducere blodtrykket, grundet deres høje indhold af Pektin.
 • Appelsin er rig på vitamin C og kan i den grad booste dit immunsystem.. Det er bevist at vitamin C kan reducere risikoen for at få snue og næse-hals infektioner, men kan ikke kurere en opståen snue – kun forebygge. Samtidig er dens indhold af vitamin C med til at øge optagelsen af jern.
  Appelsin er ligeledes rig på kalium, phosphor, folat og magnesium.
 • Ingefær: Et lille vidundermidddel med masser af gennemtrængende smag ! Sørg derfor for, kun at komme en lille mængde i din juice, da den ellers bliver udrikkelig.
  Ingefær er rig på vitamin C, som igen er god for dit immunforsvar. Ingefær bruges i naturmedicin og har vist sig at kunne dæmpe kvalme samt virke effektiv mod smerter ved gigt. Det har ligeledes betændelsesdæmpende virkning.

Med andre ord er denne lille Rødbedejuice /shot helt perfekt til at optimere din træning og øge din præstation samt restitution. Samtidig er der en masse forebyggende vitaminer, mineraler og sporstoffer, som er med til at booste din sundhed – og vigtigst af alt – Den smager bare godt !!

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites