Sundere vanillekranse

Julen nærmer sig med hastige skridt, og den kommer i butikkerne, tidligere og tidligere hvert år..
Jeg så allerede i starten af oktober, at man kunne købe vanillekranse og brunkager i vores lokale Kiwi.. Det er altså for tidligt !

Det har lige siden jeg startede min hjemmeside (daværende www.foodspot4you.blogspot.dk ) har det været en tradition, at jeg har lavet en julekalender, med sundere juleopskrifter hver dag i december..
Dette gjorde jeg i 2013 og 2014, og har begge år været en KÆMPE succes :)..
Jeg tør allerede nu, at løfte sløret for, at det i år bliver lidt noget andet, men jeg holder stadig tæt op af min tradition om at dele noget med jer, i hele december.. Gennem tiden har der både været sunde opskrifter på brunkager, vanillekranse, havregrynskugler, risalamande (havrealamande), marcipan, nougat, marcipanhorn, cornflakes toppe osv..

I går var jeg til et arrangement hvor jeg delte disse vanillekranse ud, og opskriften er fra sidste år, men ligger ikke længere tilgængelig på nettet – indtil nu :)…

Lidt om vanillekransene: Jeg laver ofte mine sødere sager med inspiration fra “Raw food” uden at det er “raw”.. Således går jeg op i, at hver kalorie – eller så mange kalorier som muligt – skal give din krop nogle essentielle vitaminer og mineraler. Vanillekransene er uden tilsat sukker, mælkeprodukter eller glutenrige fødevarer. Sukker og smør er her erstattet af dadler og mandler som hovedingredienser. Dette giver kroppen flere fibre og rigtig mange umættede fedtsyrer (de sunde), til fordel for de traditionelle som er rige på mættet fedt (det usunde).

Mandler har ligeledes vist sig at være utrolig gode i forbindelse med vægttab, da deres høje indhold af protein og fibre giver en hammergod mæthedsformmelese og har i nogle studier vist sig, at øge forbrændingen.

Du kan endda diskutere om disse vanillekranse er gode som restitutionsmåltid ?

  • Dadler har et højt indhold af kalium, som er vigtig for dine muskler og nervesystem. Samtidig er de en god energikilde og kulhydratrige, som øger din restitutionshastighed, og dermed hurtigere gør dig klar til næste træningspas. Dadler er ligeledes rige på magnesium, calcium og phosphor, som er vigtige for vores muskler og knogler.
  • Mandler er rige på monoumættet fedtsyrer, som har vist sig at være særlig effektive til at reducere mavefedtet. Dette skyldes bl.a. at de er utrolig gode til at holde dit blodsukker stabilt, som netop er et af nøgleordene, for en flad og velfungerende mave. Mandler er ligeledes rige på fibre, magnesium og vitamin E. Vitamin E er en antioxidant, som er særlig vigtig for at beskytte vores celler. Mandler er ligeledes rige på folat, som i kroppen omdannes til folinsyre.

Du kan sagtens erstatte rapsolie i denne opskrift med smagsneutral kokosolie eller en nøddeolie, men dette ændre ikke på resultatet af vanillekransenes smag eller sprødhed.. Den bedste måde at få dem sprøde på er, at du ikke laver dem for tykke og vender dem, når de har fået 10 min i ovnen. Fordelen ernæringsmæssigt ved rapsolie eller en nøddeolie er, at de er rige på omega 3 fedtsyrer og har en bedre omega 3/omega 6 ratio. 

Vanillekransene er bl.a. særlig rige på umættet fedt, fibre, Vitamin E, vitamin K, B2, Calcium, Jern, Magnesium, Phosphor og Kalium. En traditionel vanillekrans er rig på Kolesterol, magnesium, mættet fedt, tilsat sukker og vitamin A.

Hele 72% af energien i denne komme fra mandlerne, så det er noget helt andet end du finder ved de traditionelle ;)..

De kan varmt anbefales at prøve og blev revet væk under arrangementet i går og har også været utrolig populære på min gamle hjemmeside …

Det gode mellemmåltid: Du kan nyde 3-4 af disse vanillekranse til din eftermiddagskaffe, hvorpå du rammer den anbefalede 150-200 kcal, som et mellemmåltid bør bestå af.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Find flere lækre og sunde juleopskrifter her på hjemmesiden:

http://foodbaby.dk/?cat=777&relation=any&s=&level=&serving=&timeneeded=&post_type=post

Sund orange julemandschokolade 4 (2) DSC03400 DSC03420 DSC03379

Add to Favourites