Burger med kylling i Peanut Butter og hjemmelavet salsa
Ingredients
- Salsa
- Rødløg - 1 stk
- Hvidløg - 1 fed
- Chili, grøn - 1 stk
- Lidt paprika
- Hakkede tomater - 1 dåse - eller en lille bakke hakkede cherrytomater
- Sambal Oelek - 3 tsk
- Salt, peber
- Kylling
- Kyllingeinderfileter - 5 stk (eller 1 kyllingebryst)
- Soya sauce - 2 tsk
- Guacamole
- Peanut butter - gerne crunchy (99,3% Peanuts) - 3-4 tsk
- Limesaft - ½ lime
- evt lidt salt
- Moden avocado - 1½ stk
- Skyr - 1 tsk
- Hvidløg - 1 fed
- Salt
- citronsaft
- Derforuden
- Salat, tomater og agurk evt. revne gulerødder
- 3 burgerboller
Instructions
Salsa:
- Skær rødløg og chili ud i små stykker. Kom dem på panden med olie, hvidløg og paprika
- Efter det er svitset kort, blender du det kort i en minihakker.
- Kom tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det godt sammen og kog det stille ind i ca. 10-15 min. Fortsæt med kyllingen:
Kylling i peanut butter
- Kom soya sauce, peanutbutter og limesaft (evt salt) i en skål og kom nu dine kyllinge inderfileter (eller udskåret kyllingebryst) ud ned i skålen og rør godt rundt - du kan med fordel lade kyllingen ligge i denne marinade allerede om morgenen, så den kan trække mere smag.
- Kom kyllingen og marinaeden på en pande med lidt olie eller i ovnen og steg færdige
Guacamole:
- Udhul avocadoen og kom fyldet i en skål. Tilsæt skyr og smag til med citronsaft og salt.
Lav din burger: når dine fuldkornsboller er ristet, kommer du salsa på bunden. Kom nu salaten, kyllingen (skåret ud eller pulled), tomat, agurk og til sidst, top med guacamolen.
Nyd en smagsoplevelse uden lige, som til hver en tid slår alle burgere på fastfood kæder, og så tager den kun 30 min at lave når man er to, og giver din krop en masse gode kulhydrater, proteiner og fedtsyrer.
Allergens
Kyllingeburger med hjemmelavet salsa
Hvem siger man ikke kan spise lækkert og leve sundt samtidig ?
Min kæreste og jeg har i en lille måned nu boet sammen, og vores præferencer i køkkenet er til tider meget i nord og syd. Derfor er det dejligt at man kan gå lidt på kompromis og begge være meget tilfredse med resultatet..
Da vi i søndags skulle lave vores madplan for denne uge, ville jeg forkæle ham lidt ekstra med fuldkornsburgere med hjemmelavet fyld… Resultatet blev utrolig lækkert og heldigvis for os, var der rester til i dag også.
Salsaen – eller tomatrelish – er utrolig nem at lave, og udgør det stærke element i burgeren.
Guacamolen giver noget fedme til burgeren som også krydres med en utrolig lækker kylling, stegt på panden med peanut butter, soya sauce og limesaft.
Du kan også lave en lækker krydret bøf med fedtfattig ost.
Dertil købte vi fuldkorns burgerboller, hvilket fuldender sundheden i disse burgerboller, med en pokkers masse smag, kraft og nydelse !
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites