Lakridskugler - uden sukker, gluten eller laktose
Ingredients
- Mandler - 120 g
- Friske udstenet dadler - 70 g
- Sød lakridspulver - 2 tsk - smag til, da dette afhænger meget af din lakridspulver.
- Appelsinskal + lidt saft - fra 1 øko appelsin
- Tangsalt fra Nordisk Tang - 3/4-1 tsk
- Ren kakaopulver - 4 tsk
Instructions
- Kom mandlerne i en blender og blend dem fint
- Tilsæt de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse
- Form 22 kugler og tril dem i kokosmel - evt ristet på en tør pande for at intensivere smagen.
Allergens
Lakridskugler (ernæringsforbedret)
Denne opskrift på lakridskugler er fra min gamle hjemmeside, og fra dengang jeg stadig var opskriftudvikler for Nordisk Tang. Selvom den er et år gammel, er den bestemt ikke “old school”, men stadig utrolig lækker og var meget populær i julen sidste år.
Sidste år, var både lakrids og tang det nye “sorte” indenfor madlavning. Det er ikke blevet mindre i år, og med lidt appelsinskal i disse lækre og sundere kugler, får du en dejlig smag, lidt juletoner og en dejlig afrunding af lakrids.
Tangsalt fra Nordisk Tang er ris på Umami, den 5. grundsmag, som er kendt for at give retten fylde, afrunding og samtidig skærper de øvrige grundsmage. Ønsker du ikke Nordisk Tang’s tangsalt, kan du bruge almindelig bordsalt, men kom da mindre salt i, da Tangsalt er et krydderi, med andre ingredienser, og den er derfor ikke så saltet som almindelig salt.
Tag børnene med i køkkenet og hyg med dem, nu det snart er jul – lad dem trille, og glæd dig til om 10 dage, hvor jeg sammen med Lotte fra SvedD, starter årets julekalender, som du kan følge, ved at like denne facebook-side: https://www.facebook.com/sundnydelse/ – Her kommer en masse lækre sunde opskrifter, samt guide til en sund og mere aktiv december, uden at gå på kompromis med smagen.. Det handler blot om mængder og portionsstørrelser.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Find flere lækre og sunde juleopskrifter her på hjemmesiden:
http://foodbaby.dk/?cat=777&relation=any&s=&level=&serving=&timeneeded=&post_type=post
Add to Favourites
Det der appelsinskal, er det bare lidt revet skal, eller er det fra hele appelsinen?
Det er en smagspræference Rasmus .. Det kommer også an på hvor meget du river af en appelsin, og om du går helt ind til det bitre hvide ..
Kom 1 lille tsk i til at starte med og juster med mere, hvis du ønsker mere smag – det samme med lakridspulver, da der er stor forskel på, hvor intensiv smagen er, alt efter hvilket mærke man køber..