Sund Morgenmad: Vanillemuffins med sund nutella og skyr-creme
Ingredients
- Vanillemuffins / Havrelamande
- Havregryn - 120 g
- Friske udstenet dadler - 4 stk - kan erstattes med Stevia eller sukrin
- Vand - 5 dl
- Vanillestang eller vanillepulver - 1 stk eller 1 tsk
- Lidt salt
- Æggehvider - 2 stk
- Mandelessens - Smag til
- Nutella (Mandella)
- Nødder (mandel, hasselnødder) - 100 g
- Kakaopulver - 4 tsk
- Friske udstenet dadler - 3-6 stk - alt efter deres størrelse og hvor sød du ønsker den
- Lidt appelsinsaft
- Topping
- Skyr - 1-2 spsk
- Evt. stevia og vanillepulver for smag
- Frosne hindbær - en lille håndfuld
- Evt. Grofthakket chokolade - minimum 70+ sødet med stevia eller sukrin
Instructions
Vanillemuffins:
- Start med at komme de 120 g havregryn i en gryde
- Kom vand og dadler i en miniblender og blend det godt sammen. Dadlerne skal være "smadret" helt ud i vandet. Si nu vandet ned til havregrynene, således du undgår de store mandelklumper. Du kan med fordel blende den over to gange, så halvdelen af vandet ad gangen. (Såfremt du bruger sødemiddel, tilsættes det blot nu).
- Tilsæt kornene fra vanillestangen + vanillestangen (eller 1 tsk vanillepulver), samt salt og varm din grød op.
- Når den er blevet tyk, tages grøden af varmen og stilles på køl i 30-60 min (eller til dagen efter)
- Når grøden er kold, piskes æggehviden stiv og vanillestangen fjernes fra grøden.
- Ovnen tændes på 180 grader varmluft, og forvarmes.
- Irør nu æggehviden samt mandelessens og smag til med den sidstnævnte. Du behøver ikke at være for forsigtig med at røre i grøden, det er vigtigt at du får en ensartet masse.
- Kom "vanillegrøden" i 12 muffinsforme og kom den i ovnen i ca. 30 min.
Lav i mellemtiden din nutella:
- Kom nødderne på en tør pande og rist dem kort, så de popper lidt
- Blend dem nu til en mel i en minihakker og tilsæt de resterende ingredienser. Blend til en ensartet masse og smag til med appelsinsaft.
- Er den meget tør, kan du også tilsætte lidt past. æggehvide eller vand.
NB: den skal ikke være flydende, men du sådan at den nemt kan presses ned på dine muffins, ved at du "ældre" den i fingrene.
Når muffinsene er kommet ud, stilles de koldt indtil de skal serveres.
Anretning:
Tag dine vanilemuffins ud af formen og top med et stykke af din nutella.
Varm de frosne hindbær igennem i din mikrobølgeovn (30-40 sek).
Top nu muffinsene med skyr (som evt. er irørt med vanillepulver og stevia), og de frosne hindbær (evt. også lidt grofthakket chokolade.
Sunde muffins til morgenmad – af havregrød
De her lækre muffins er perfekte til brunchbordet, eller når du skal hygge dig med kæresten, eller en god ven. Vanillemuffins er lavet på basis af min opskrift på Havrealamande, men er her bagt ind. Ovenpå tilsættes et lag af min sunde hjemmelavet nutella og til sidst skyr med varme bær.
Hvert element kan siges at dominere en af makronæringsstofferne, som er vigtige for en god start på morgenen:
- Bunden er den fiberrige kulhydrattype, som er med til at stabilisere blodsukkeret og give din hjerne en masse energi efter en god nats søvn
- Mellemlaget, er den sunde fedtkilde, med en masse gode nødder fra enten mandler eller hasselnødder.
- Toppen giver din krop proteiner, som mætter og sammen med de øvrige elementer, stabilisere dit blodsukker og giver dig en god start på dagen.
Det gode ved denne opskrift er ligeledes, at når den først er lavet, kan du de næstkommende dage, lave morgenmad på 5 min. Her skal du bare ligge delene sammen.
Bunden er ligeledes min opskrift på havrelamande, som i 2012, vandt ISIS’ konurrence, som værende den bedste, sunde julegodte. Havrealamande er en sund, morgenudgave af risalamande, og du kan finde opskriften lige her:
http://foodbaby.dk/2015/09/25/havrealamande-version-1/
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Lækker morgenmad😊
Tak Dorthe :)..
Hej Maria, hvad er kcal på denne. De er bare så gode😃
Der er mellem 200-250 kcal pr muffin med skyr, bær og hjemmelavet nutella medregnet :)..
Pingback: Sund nøddecreme - med hasselnødder og chokolade