- Yield: 1 time
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Serving: 4 personer
Juleskinke i hjemmelavet sød dilddressing
Ingredients
- Hamburgerryg - 700 g
- Vand - 1 dl
- Friske udstenet dadler - 4 stk
- Dild, frisk - ½ bøtte
- Dijon sennep - 1½-2 tsk
- Citronsaft - 1 tsk
- Salat
- Rødkål - 350 g
- Tørret abrikos - 45 g
- Gulerødder, revne - 135 g
- Citronsaft - efter smag
- Appelsin - 1 stk
Instructions
- Start med at lave marinaden: Blend alle ingredienserne (vand, dadler, dijonsennep, citronsaft og dild) i en miniblender, til du får en ensartet masse.
- Kom hamburgerryggen i en ildfast fad, og mariner siderne samt toppen af hamburgerryggen med lidt af dilddressingen.
- Kom den i ovnen på 185 grader i ca 1 time. Når der er gået 30 min, tager du den ud, og marinere den igen. Sørg for at du stadig har noget af marinaden tilbage. Giv den de sidste 30 min.
- Lav i mellemtiden salaten: Skær rådkålen ud i julienne stykker, og kom i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser (silketynde appelsinskiver). Lav evt. en honning/æbleeddike marinade og rør det i. Eddiken laves ved at blande honning, æbleeddike (evt. sennep) og salt+peber sammen.
- Når hamburgerryggen har fået 1 time, tages den ud af ovnen. Skær den i portionsstykker og lig stykkerne på bagepapiret igen. Mariner hvert stykke på overfladen og giv dem yderligere 15 min.
Allergens
Juleskinke
Julen er lige om hjørnet – og jeg gør alt hvad jeg kan for at komme i den helt rigtige julestemning !
Om tre dage starter dette års julekalender på Facebook, og jeg kan slet ikke vente med at give jer en masse af mine lækre og sundere julegodter – uden sukker, gluten og laktose !
Hvis du vil følge med i denne julekalender, får du mere at vide gennem nedenstående link :):
https://www.facebook.com/sundnydelse
Denne røget hamburgerryg / skinke, bliver beklædt i en hjemmelavet dilddressing”, som er uden sukker, men sødet med dadler. Den karameliserser dejligt i ovnen, og kommer til at smage lidt ligesom den dilddressing, som du kommer ovenpå din røget laks til julefrokost.
Dertil får du en dejlig julesalat, med rødkål, gulerødder, tørret abrikos og appelsin.
Du kan evt. lave en lækker honning/æbleeddike dressing og komme i din salat.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites