Sukkerfri Granola

1.december  – ja, nu starter måneden hvor jeg aldrig bliver voksen !

Julen har altid været noget helt specielt for mig, det er en tid hvor stress, mørke, utaknemmelighed og kedsomhed -falmer i lyset af julelys/juletræer, glæde, kærlighed og en masse hygge.

DSC03674DSC03675

Jeg har endda for første gang i 10 år, fået mig en chokoladejulekalender !

Ikke en købe, nej det er ikke lige min stil ! Men min helt egen, hjemmelavet chokoladejulekalender, med base af Cavalier chokolade (sødet med stevia og sukrin).
Jeg har primært en mørk chokolade i dem – Cavaliers 85%, som i lågerne er blandet med hasselnødder, pistacienødder, whey crisps eller frysetørret bær. I nogle af lågerne ligger der hvid chokolade -også fra Cavalier, og er smeltet sammen med frysetørret bær.
Jeg brugte 15 min  på at lave den, og lignede nok mest af alt et barn dansende rundt om juetræet, da jeg tog dem ud af køleskabet, og kunne se den perfekte temperering af min chokolade !
Hver dag ligger der et lille stykke chokolade i min julekalender, og hvilken smag der gemmer sig hver dag er et mysterium – som jeg deler på min instagram hver dag op til jul 😀 – link til både facebook og instagram til højre.

Lille teaser: Lågen i dag bød på denne lækre 85% chokolade med hakket hasselnødder.
DSC03682

Tilbage til opskriften: Jeg har allerede lagt et par granola’er ind på min hjemmeside, men her får du endnu en af slagsen. Denne er med kakaopulver, men kan erstattet af peanut butter; kokosmel/olie; vanille, kanel, kardemomme; eller noget helt andet..
For at få den sprøde og crunchy granola, er der brugt FiberSirup, som jeg også har brugt til mine hjemmelavet protienbarer, du kan finde her på siden.
FiberSirup er det perfekte sundere alternativ, når man ønsker samme konsistens eller effekt af det, som honning eller sirup kan give. Samtidig indeholder Fiber Sirup Clear færre kcal, mindre kulhydrat (5 g pr 100 g) og hele 75 g kostfibre.

Granolaen er både med whey crisps og frysetørret bær, som giver en helt fantastisk og dejlig smag.

1 portion på 35 giver dig 124 kcal. Pr 100 gram indeholder den ligeledes 27 g kostfibre og 13 g protein.
For mere information om dens næringsværdi, kan du finde ved at klikke på “Nutrition facts”

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites