Havregrød

2. december, og vores julekalender er rigtig kommet igang !

I årets SVEDdIGSTE julekalender, giver Lotte træningstips, og jeg kommer med sundere julegodter, med mindre sukker og en bedre fedtfordeling her i hele julen :).
I dag fik I opskriften på sundere brunkager – uden gluten, laktose eller sukker.. Dejlig sprøde, utrolig lækre og med samme smag som de traditionelle – til gengæld er der meget mindre fedt, væsentlig bedre fedtfordeling og over 70% af energien, kommer fra mandler i min opskrift, hvorpå du får et mere stabilt blodsukker og mættende mellemmåltid.

Følger du ikke årets Julekalender ?
Du kan finde den lige her, hvor du i dag kan finde brunkagerne:
https://svedd.deskwolf.net/tab/julekalender/

Brunkager (2)

Du kan også finde dem på hjemmesiden, hvor hele energifordelingen er lagt op, ved at klikke her:
http://foodbaby.dk/2015/12/01/sundere-brunkager-2-december/

DAGENS MORGENMAD: I dag fik jeg denne havre/ruggrød til morgenmad, som smager dejligt af risengrød. Havregrød er en sund og god start på morgenen, da den giver din krop en masse gode kulhydrater og fibre, til at arbejde på – efter en nats faste, som ofte indebærer 12 timer siden du sidst fik et måltid. For at kroppen fungere optimalt, og specielt din hjerne, er kulhydrater derfor vigtige og gode her om morgenen, såfremt du skal ud at træne eller har et fysisk hårdt arbejde..

Min havregrød er sødet med banan, som karamellisere lidt i smagen, og giver en dejlig sødme til grøden. Derefter er den proppet med Kanel – ja, jeg ELSKER kanel !

& du kan med god grund komme godt med kanel på din grød om morgenen – ganske rigtigt indeholder kanel et giftstof, som kan – ved overdosis- være farligt, men der skal store mængder til, og grundet kanels indhold af bitterstoffer, vil denne mængde næsten være umulig at nå.
& det skal ikke stå imod alle dens sundhedsgevinster:

  • Kanel kan lindre mavesmerter og fordøjelsesbesvær
  • Det kan ligeledes modvirke maveforgiftning, da den har vist sig at dræbe Coli bakterier,
  • Kanel har vist sig at kunne stabilisere blodsukkeret og reducere den blodsukkerstigning, et måltid ville give. Således har et studie fx vist, at 61 gram kanel på risengrød, kan reducere den stigning i blodsukkeret, som dette måltid ville give naturligt.
  • Kanel kan ligeledes virke blodfortyndene og ligeledes sænke blodets indhold af triglycerider, LDL- og total kolesterol.

Så kom lidt ekstra kanel ovenpå din grød i morgen tidlig – med god samvittighed :D.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites