Rejecocktail – Forret nytårsaften

Rejecocktail er bare en sikker vinder på nytårsbordet.

Denne opskrift får du i  dag af to årsager : 1 – min kæreste og jeg er i gang med at afprøve nytårsmenuen, så den sidder lige i skabet. 2 – jeg er tilmeldt Madbloggerudfordringen # 10 – Nytårsløjer.

Sidste gang jeg deltog, lavede jeg min Pulled salmon roulade med tangpesto med temaet: “Alt går i fisk”.
Opskriften er blevet utrolig populær, og kan findes lige her:
http://foodbaby.dk/2015/06/03/pulled-salmon-roulade-i-pesto-med-tomatris/

DSC00266

Min kæreste og jeg har bestemt os for, at det nytårsaften skal være to forretter – den ene er en asiatisk suppe, og denne er en restylet udgave af rejecocktail – det danske, lidt asiatisk og lidt eksotisk..

Ikke alene er den nem at lave, og salaten kan snittes i god tid, så det eneste der skal laves når gæsterne er der, er at fritere rejerne, snitte avocadoen og anrette forretten.

Denne er medregnet som en lille forret, og til seks personer (som hovedret svarer dette til fire personer)

Nu er min blog generelt en sundhedsblog – og vi kan hurtigt blive enige om, at fritering ikke just er sundt. Dog er dette lavet i total kontrol, men ny og frisk olie, som ikke har været genopvarmet i en hel uge – her er anvendt rapsolie som tåler varmen og ikke afgiver smag. Samtidig får rejerne kort tid i frituren, og dyppes godt af bagefter.

Husk nu, at det kun er nytårsaften én gang om året. Den ene dag på året, hvor du slipper dine tanker og stramme tøjler om sundhedsparadigmet, vil ikke skade din generelle sundhed. Sørg for at det er store rejer, da dens omkreds dermed er større, og mængden af det friteret er dermed minimeret i forhold til, hvis du anvender de helt små rejer.
Hver person får 3-4 friteret store rejer, sammen med en masse god og frisk salat og eventuelt groft brød, hvilket nok sætter sundhedsvægten stabil igen :)..

Rejecocktail til forret – Kinder æg til dessertNytårsmenu 2015 - dessert (4)

Foruden rejecocktailen som forret, flottede vi os med at lave en kæmpe is-dessert – inspireret af et kinderæg.
I isen var en hjemmelavet vaniljeis med daim og en intens chokoladeis. Det hele støbt til et æg i en Silikomart-form og derefter overtrækket med mørk chokolade

Opskriften på vores Kinder is æg finder du her: Hjemmelavet Kinderæg som is

 

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites