Marcipanhorn – uden tilsat sukker

Så er vi halvvejs til juleaften – og i dag har du i vores julekalender, kunnet finde opskriften på sund marcipan (og marcipanstænger). Følger du den ikke, kan du følge den gennem nedenstående link, hvor du også snart kan finde opskriften på en sund nougat og kokostoppe :)..
www.facebook.com/sundnydelse
& Marcipanen kan du finde lige her:
http://foodbaby.dk/2015/12/11/sund-marcipan-uden-sukker-gluten-eller-laktoser/

Sund marcipan med nougat

Denne opskrift er egentlig et par år gammel, og var utrolig populær på min gamle hjemmeside, så derfor skal I selvfølgelig også have den her..

De her marcipanhorn har været et kæmpe hit nede i Crossfit samt hjemme ved mine forældre, hvor vi lunet dem kort på brødristeren eller i  mikrobølgeovnen inden servering.
Selv min far, som er meget “forpasselig” når jeg laver sundere ting, var helt vild i varmen og spiste ofte mere end én.

Dejen er grovere end de traditionelle og marcipanen er uden sukker, men er lavet på mandler og friske dadler. Hvis du nu står og tænker, at dadler jo er proppet med frugtsukker, og derfor ikke kan være sunde, vil jeg endnu engang bede dig om at klikke på linket til min marcipan ovenfor.. Jeg har foretaget en screening af den evidens som findes for dadler og blodsukker, samt generel sundhed, og mine kilder er ligeledes linket dertil.

Kort resumé: Dadler er utrolig rige på vitaminer, mineraler og kostfiber. Samtidig søder de meget i forhold til sukker, og der skal ofte en mindre mængde i. Ikke nok med det, indeholder de næsten halvdelen af hvad sukker gør i energi. Samtidig har studier vist, at dadler faktisk påvirker dit blodsukker meget lidt, og har en GI på 42-60, alt efter sæson og sort. Når de nu bliver serveret med en masse mandler, bliver din blodsukkerstigning endnu engang reduceret betydeligt. Et studie diskuterede endda, hvorvidt dadler kunne være et fornuftigt og naturligt sødemiddel for diabetikere. Dadler er bl.a. rige på kalium, calcium, magnesium og phosphor. Dens høje koncentration af disse vitaminer og mineraler er vigtige for dine muskler, dit hjerte og knogler – og ikke mindst dit blodtryk, hvor kalium er en fantastisk fighter, mod det stigende blodtryk !

Marcipanhorn (2)

Som variation til disse marcipanhorn – kan du også lave marcipanhorn som jeg har vist på det øverste billede – der har jeg brugt min grønne marcipan, som du kan finde her:
http://foodbaby.dk/2015/12/05/sundere-groenne-marcipankugler/ – og lavet grønne marcipanhorn med nougat – Nougaten kan du finde lige her:
http://foodbaby.dk/2015/12/15/sundere-nougat-uden-sukker-gluten-eller-laktose/

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk


 

Indsendte billeder af denne opskrift via instagram ved at #foodbabydk og @mariajensen92 – af hjertet tak

tilsendt billeder 3Indsendt af Kim, som kommenterede: “Disse er simpelthen for lækre, og gør lige min søde “sunde” jul lidt bedre”.

Add to Favourites