- Yield: 10 min
- Prep Time: 5 minutes
- Serving: 3-4 hjerter
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 93 kcal
- Carbohydrate Content: 10 g
- Fat Content: 4 g
- Fiber Content: 1 g
- Protein Content: 4 g
- Serving Size: Pr is ved 4 stk
- Trans Fat Content: 0 g
Sund Nougat is – i hjerteform
Ingredients
- Hasselnøddesmør - 40 g
- Friske udstenet dadler - 50 g
- Æggehvider - 60 g
- Kakaopulver - ca. 1 tsk
- Evt. smeltet sukkerfri chokolade - Til servering
Instructions
- Blend ingredienserne sammen til en homogen masse og kom i dine isforme (enten med ispind, hvis du ønsker dette, eller uden, hvis du ønsker et nougat-hjerte som her på billedet - hvilket er lidt mere en dessert.
- Kom i fryseren og frys til den skal serveres
- Begge dele kan vendes i chokolade..
Laver du en ispind, kan denne vendes i chokolade når den er frosset og frys ned igen, til du engang får lyst til den.. Her vil jeg anbefale dig at lave et spil med 85% mørk chokolade og en lys chokolade fra Cavalier.
Laver du is-hjertet, ligges den ud på en tallerken, hvor du hælder smeltet chokolade ud over den. Chokoladen stivner med det samme den møder din frosne is, og giver et lækkert chokoladegitter til den skal serveres.
Nougat is – uden tilsat sukker
Denne opskrift på nougat is giver en dejlig intens nougat smag til en lækker is, uden tilsat sukker
Jeg ELSKER is ! & jeg elsker julen !
I denne opskrift får du derfor begge dele i én og samme!
Isen er lavet på fire ingredienser og er uden sukker, gluten eller laktose.
Den er lavet på en basis af nøddesmør og dadler, som jeg i sommeren fandt ud af, kan give den samme cremet konsistens som en flødeis, og dermed ikke krystallisere eller bliver hård som en krystal, når den ligger i fryseren. Derimod kan du tage den direkte fra fryseren og spise, eller lave en kugle, såfremt du har lavet en kæmpe stak og kommet i en frysetæt beholder.
Isen smager dejligt at hasselnøddesmøren, som kommer til at smage af nougat. Den er samtidig rig på sunde umættet fedtsyrer (i stedet for de mættet animalske) og dadler i stedet for sukker.
I går skrev jeg om, hvordan dadler kan ses som et meget sundere alternativ til sukker, også i forhold til, hvordan den påvirker dit blodsukker samt dens høje koncentrationer af vitaminer og mineraler.
Du kan læse det hele lige her:
http://foodbaby.dk/2015/12/11/sund-marcipan-uden-sukker-gluten-eller-laktoser/
Du kan vælge at gøre tre ting med denne isopskrift:
- Komme den i en is-form UDEN ispind, ligesom jeg har gjort på billedet ovenfor. Her får du en portionsanretning, hvor du servere nougatisen med en teske og en chokoladegiter.
- Komme den i en is-form MED en ispind og nyde den som den er – direkte fra fryseren. Her kan du give den et ekstra spil med lidt hvid og mørk sukkerfri chokolade.
- Lave en stor portion og komme den i en frysetæt beholder, hvorpå du senere kan lave små iskugler af denne og servere når der kommer gæster, eller du trænger til noget sødt og lækkert.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Find flere lækre juleopskrifter gennem nedenstående link: http://foodbaby.dk/tag/jul/Add to Favourites
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby