Julesalat med grønkål

I forbindelse med den søde juletid, har min hjemmeside vist opskrifter på sundere julegodter..

For at “neutralisere” lidt af alle de søde ting, får du her endnu en lækker juleopskrift – men på en julesalat !

Salaten er lavet med grønkål, som giver din krop et ordentlig spark af vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioxidanter, så du kan klare den kolde vinter..

Vidste du: Grønkål!

  • Kan reducere risikoen for bla. kræft – dette skyldens den høje indhold af bitterstoffer samt bioaktive enzymer
  • Er rig på fiber, som er kendt for at binde affaldsstoffer (bl.a. kolesterol), øge mæthedsfornemmelsen samt have en gunstig effekt på hjerte-kar systemet.
  • Er rig på beta-caroten, en antioxidant som er et forstadie til A-vitamin. Den er ligeledes en knogle-booster med en høj koncentration af vitamin K, calcium og phosphor.

Samtidig er grønkåls bitterstoffer og kostfibre med til at gøre den meget tør og bitter i smagen, hvilket gør, at mange danskere fravælger den i deres salat. Hvis grønkålen kort blancheres, bliver smagsoplevelsen bedre, da nogle af bitterstofferne neutraliseres. Samtidig bliver den i denne opskrift blandet med sødme fra abrikos og evt. hvis du ønsker – en honning/æbleeddike marinade

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites