- Yield: 35 min
- Prep Time: 10 minutes
- Serving: 6 personer
Indbagt Laks i Filodej
Ingredients
- Lakseside - 1 stk
- Filodej - 1 plade
- Hakket spinat (frost) - 1 pose
- Salt - 1-2 spsk
- Fromage Frais (skyr eller creme frais) - 1½ dl
- Lime eller citron - Saften fra ½-1
Instructions
- Ovnen tændes på 200 grader ved alm luft
- Filodejen tages op og ud af posen, og der kommes med det samme et rent og vådt håndklæde hen over filodejen, så den ikke tørre ud.
- Vand koges op i en elkeddel, og hældes ud over spinaten, som ligger i en skål - tø spinaten op
- Vandet og spinaten hældes gennem en si - pres så meget vand ud af spinaten som du kan
- Rør spinaten sammen med skyr/kvark/fromage frais, salt og din citrussaft.
- Skinnet fra laksen tages let af med en kniv
- Filodejen ligges nu på et stykke bagepapir på en bageplade og din laks kommes ovenpå
- Top med din spinatcreme og luk den nu med filodejen.
- Dejen smøres ind med vand eller æg, og lukkes forsvarligt i siden
- Sættes i midten af ovnen og bages i 20-25 min
TIP: Hvis filodejen bliver tør, og dermed ikke er til at arbejde med, kan du blot pensle den med lidt vand. På den måde forbliver den fugtig og arbejdsom.
Server sammen med en dejligt salat, brød eller evt. ovnbagte kartofler med oregano, grillkrydderi fra Nordisk Tang, hvidløg og chili.
Allergens
Indbagt laks
Denne opskrift er en vi lavede til madskoler i 2012, og var en stor succes blandt børnene som selv har lavet den og anrettet maden, præcis som du kan se den på dette billede.
Den indbagte laks laves normalt med Butterdej, men filodej er en mere kalorielet udgave af denne.. Dog kræver en filodej også lidt mere arbejde, da den ikke må tørre ud imens du arbejder med den.
Laksen er i et dejligt selskab med spinat og citron, som giver den en dejlig smag.
Spinat har et meget lavt energiniveau og indeholder trods for dette, en del vigtige vitaminer som A-, B- og C, samt mineraler som jern, calcium (kalk) og kalium.
Når jern kommer fra en vegetabilsk kilde, optages den i ringere grad, end fra animalske kilder. Dog kan denne optagelse øges, ved tilstedeværelsen af vitamin C (som du her finder i citrusfrugten), samt tilstedeværelsen af noget kød under samme måltid (den såkaldte kødfaktor).
Spinat indeholder dog samtidig nogle stoffer, kaldet oxalsyre og fytin, som væsentligt hæmmer optagelsen af jern og calcium ved et måltid. Således viser nogle studier at du kun optager ca. 1% af denne mængde jern.
At du så samtidig sørger for at få vitamin C og en kødfaktor i dit måltid som her, kan muligvis reducere denne hæmning en smule, og øge din optagelse heraf.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites