- Serving: 12 portioner
Hjemmelavet karrysalat med æg og skyr
Ingredients
- Skyr - 120 g
- Mayonnaise - 120 g
- Æble - gerne syrligt - ½ stk
- Rødløg - ½ stk
- Æg - 4 stk
- Salt og karry samt citronsaft - Efter smag
Instructions
- Kog æggene i vand og fjern skallen. Køl dem ned.
- I mellemtiden fintsnitter du rødløg og river æblet.
- Kom dette i en skål sammen med skyr og mayonnaise - smag til med karry, citronsaft og salt.
- Når æggene er kølet ned, skæres de ud i små tern og vendes ned i.
Server til ristet rugbrød og sild.
Karrysalat eller æggesalat
Den søde juletid er snart forbi, og de kommende dage står på julefrokost.
Skal du holde julefrokosten i år, kunne du jo lave din egen lækre karry/æggesalat til sildene?
Her får du en lækker opskrift med skyr, mayonnaise, rødløg og æbler.
Æblerne giver en dejlig syrlig og sød smag til din “salat”, som gør runder fedmen fra mayonnaisen helt perfekt af. Samtidig får du lidt bittert fra rødløgene.
Hvorfor ikke ren skyr?
På min gamle hjemmeside, havde jeg en opskrift på æggesalat lavet med ren skyr – den blev nemt meget sur og bitter i smagen, da der ikke er noget fedme, til at runde den af. Mayonnaise er helt perfekt til dette, og er egentlig også et sundt produkt – når du køber den reneste udgave – lavet på æggeblomme og rapsolie.
Når man går til Light udgaverne er de tilsat sukker, for at give samme runde smag – samt en masse stabilisatorer og stoffer, som ikke er fremstillet naturligt. Det samme vil du se, hvis du laver en karrysalat kun på skyr – den skal have noget sødme – enten sukker, sukrin eller stevia.
Her er mængden mellem skyr og mayonnaise 50/50 og den smager helt fantastisk til sild !
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Du kan finde flere lækre juleopskrifter gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/tag/jul/
Add to Favourites