Iceshot

Iceshot er en show lille cocktail-spisende drink som du kan nyde når du har gæster.

Så er den søde juletid ved at være ovre og nu kommer den næste store spise-orgie – Nytårsaften !

Indenfor de sidste år har jeg tit lavet denne lækre “is” når vi skulle i byen, da den smager fantastisk og samtidig spiser du din alkohol – opskriften findes med tre forskellige smagsvarianter – se længere nede.

  • Ingredienserne er simple – frosne modne bananer og kakaomælk – tilsæt den smag / alkohol du ønsker, og så skal det hele bare blendes !

Nytårsaften er en aften, hvor vi sjældent sætter sundheden som første prioritet, og der ryger store mængder alkohol samt sukker og kulhydrater indenbords. Ved at lave denne is, får du reduceret dit raffinerede sukker-indtag og du får samtidig en mæthedsfornemmelse i og med bananerne vil mætte. Ikke desto mindre smager det fantastisk !

Jeg har lavet isen her som:

  • Skumbanan (tilsæt Pisang Ambong)
  • Bounty is (tilsæt Malibu)
  • Choko-orange is (tilsæt Contreau eller anden appelsinlikør)
  • Kaffe/cremet og choko (tilsæt Bailey)

Alkohol og sundhed? – denne blog er en sundhedsblog, så du tænker måske, at denne opskrift er lidt et sidespor? Men i virkeligheden er dette et lidt sundere og sjovt alternativ til dine mange shots, som også mætter. Den kan ligeledes serveres som en del af jeres dessert nytårsaften, og udgør dermed helt naturligt en del af jeres menu – hvorpå der ikke er en ekstra kalorieholdig dessert som står efter en forret og hovedret – og denne dessert gør dig samtidig lidt beruset.
Nytårsaften er en aften, hvor man er sociale og den ene aften er det okay at indtage nogle genstande og være social med sine venner. Husk at sundhedsdefinitionen af WHO også indeholder et socialt element, som nemt kan gemmes af vejen, hvis man fravælger de mest sociale højtider – bl.a. nytårsaften..

Alkohol er ikke sundt, det ses i din krop som gift og din lever er den eneste som kan fjerne alkohollen. Du kan ikke speede denne hastighed op – din lever kan i gennemsnit forbrænde 0,1 g alkohol pr kg kropsvægt pr time. 1 genstand indeholder 12 g alkohol – og det vil dermed tage dig 2 timer at forbrænde en genstand (0,1*60 = 6 g i timen). Det bedste du kan gøre er at holde dig hydreret – dvs. drik noget væske undervejs mens i drikker om aftenen, og du vil højst sandsynligt have det mindre dårligt dagen efter.

Du kan forsøge at gå efter de drikke, som indeholder mindre kalorier såfremt du ønsker dette, men hold dig også til nogle drikke du kan lide. Fx kan jeg ikke lide danskvand og vil aldrig drikke en “Skinny Bitch”.

Nyd dagen og kom godt ind i det nye år med dem du elsker.


 

Mere inspiration til nytårsaften?

Forretter:

Asiatisk inspireret Rejesalat – med mango, avocado og dybstegte rejer
Dette er også vores forret nytårsaften

Rejecocktail anno 2015

http://foodbaby.dk/2015/12/11/rejecocktail-anno-2015/

Kylling i kokosmælk med champignons – vores anden forret nytåraften

Kylling med kokosmælk

http://foodbaby.dk/2015/11/13/kylling-i-kokos-med-champignons/

Jordskokkesuppe med revne æbler og søl (Havets bacon)

Jordskokkesuppe (3)

http://foodbaby.dk/2015/10/05/jordskokkesquash-suppe-med-avocado-og-skyr/

Kartoffelroulace med avocado creme og røget laks

Kartoffelroulade med røget laks og avocadocreme

http://foodbaby.dk/2015/06/08/kartoffelroulade-med-roeget-laks-og-avocado/

Pulled salmon roulade – Gulerod/squash roulade med pulled salmon i tangpesto

Pulled salmon roulade

http://foodbaby.dk/2015/06/03/pulled-salmon-roulade-i-pesto-med-tomatris/

Hovedretter

Laks med tangpesto og mandelcrust

Laks med tangpesto og mandelcrust

http://foodbaby.dk/2015/06/11/laks-med-tangpesto-og-mandelcrust/

Laks med sur/sød nøddecrust

laks med frø

http://foodbaby.dk/2015/06/18/asiatisk-inspireret-laks-med-mandelcrust-og-pestokartofler/

Laks med Hyldeblomstsauce – og asparges samt champignons

Laks med hyldeblomstsauce (7)

http://foodbaby.dk/2015/06/02/laks-med-hyldeblomst-sauce/

Tilbehør til hovedretterne

Tangbrødet fra Food Festival

Tang brød

http://foodbaby.dk/2015/09/08/fuldkornsbroed-fra-food-festival-med-nordisk-tang/

Quinoasalat – med mango, lilla spiskål og en wasabi/chili dressing

Quinoasalat

http://foodbaby.dk/2015/08/28/himmelsk-quinoasalat-med-mango-og-limedressing/

Kartofler med Tangpesto, feta, parmesan og persille

Kartofler i Tangpesto

http://foodbaby.dk/2015/06/28/nye-kartofler-med-solsikkekerner-og-tangpesto/

Hvidløgs bønner

Hvidløgsbønner (3)

http://foodbaby.dk/2015/07/08/hvidloegsboenner/

Fuldkorns focaccia med Tangpesto

Fuldkorns foccacia Tangbrød (3)

http://foodbaby.dk/2015/07/07/fuldkorns-focaccia-med-tangpesto/

Desserter

Sund Nougat is-hjerte med chokoladegitter

Nougat is

http://foodbaby.dk/2015/12/13/sund-nougat-is-i-hjerteform/

Sundere Jordbærtærte – på en kransekagebund

Jordbærtærte

http://foodbaby.dk/2015/07/26/sund-jordbaertaerte-den-bedste-af-slagsen/

Peanutbutter/karamel is med chokoladegitter

Peanut butter is

http://foodbaby.dk/2015/07/02/sund-cremet-peanut-butter-karamel-iskugler-med-chokoladegitter/

Raw Iskage

Raw iskage (7)

http://foodbaby.dk/2015/06/11/raw-iskage/

Intens chokoladekage med kokos – næsten blødende

Blødende chokoladekage

http://foodbaby.dk/2015/09/04/intens-chokoladekage-eller-bloedende-chokoladekage/

Snacks

Rocky Road chokolade

Rocky Road

http://foodbaby.dk/2015/10/27/rocky-road-og-temperering-af-chokolade/

Nougat bar – Uden sukker

Nougatbidder med tangsalt (3)

http://foodbaby.dk/2015/06/10/sund-nougatbar-ala-twix/

Tangsaltet mandler med wasabi eller grillkrydderi

Tangsaltet mandler (3)

http://foodbaby.dk/2015/06/16/tangsaltet-mandler-med-wasabi/

Sundere cookies / fyldte kransekager

cookies 1

http://foodbaby.dk/2015/06/19/sunde-cookies-med-kransekagebunde-vanillecreme-og-hindbaer/

Add to Favourites