Kinderæg – is som et kinderæg

Så kommer den – Isen over dem alle og som et Kinderæg  !

Nytårsaften havde min kæreste og jeg inviteres 6 venner, og ville da flotte os med nogle af vores bedste retter. Min kæreste plejer at holde nytårsaften med nogle af hans tætte venner, og det er kendt, at der går lidt konkurrence i, at lave det bedste mad. Dette er første år vi holder nytår sammen, men som konkurrence-menneske og utrolig madglad, gjorde vi meget ud af menuen og lavede både forretterne og desserten 3-5 gange, før vi synes den sad lige i skabet..

Vi kørte to forretter (begge kan findes her på hjemmesiden)-

Første forret – inden dronningens nytårstale var Kylling i kokos med champignons:

Kylling med kokosmælk

Forretten blev dog serveret uden nudler og i mindre portion end her: http://foodbaby.dk/2015/11/13/kylling-i-kokos-med-champignons/

Anden forret: Lige efter dronningens nytårstale – Rejecocktail anno 2015
– Med avocado, mango og friteret rejer

Rejecocktail anno 2015

http://foodbaby.dk/2015/12/11/rejecocktail-anno-2015/

Hovedretten stod min kæreste for – Vi havde købt noget meget dyrt Oksemørbrad ved slagteren, som fik 2½ time i ovnen på 100 grader, efter det kort var stegt af på panden. Den var færdig med en kernetemperatur på 66 grader. Dertil lavede vi ovnbagte kartofler, gulerødder og søde kartofler samt en pebersauce og en glaze af bacon, vindrue, hvidvin og champignons.

Vores Joker var desserten ! – Is lavet som et kinderæg, ved brug af en ny isform vi havde købt fra Silokomart. Her bliver vores is presset sammen som et æg, og derefter overtrak vi dem med to lag mørk chokolade og frysetørret hindbær. Isene var: En vanilleis med Daimstykker i og en intens chokolade is med 85% chokolade. Har du ikke sådan en form, kan du vælge at presse to kugler sammen (en af hver) og folde den ind i bagepapir hvorefter du fryser den ned inden den overtrækkes med chokolade.

Desserten som et kinderæg blev flere gange under aftenen fremhævet og der var stor ros til den, og flere som efterspurgte en anden omgang. Denne is indeholder både sukker og fløde, og er ikke som sådan sund. Til gengæld smager den rigtig godt og kan få enhver gæsts mundvand til at løbe.

Nytårsmenu 2015 - dessert (4)  Nytårsmenu 2015 - dessert (9)


Nytårsmenu 2015 - dessert (2)

Nytårsmenu 2015 - dessert (6)

Add to Favourites