Hjemmelavet Kinderæg – som is (med daim is og chokolade is)
Ingredients
- Chokolade ismousse
- Chokolade 85% - 80 g
- Piskefløde - 2 dl
- Sødmælk - 2 dl
- Sukker - 50-60 g
- Kakaopulver - 5 tsk
- Vanillepulver - eller kornene fra 1 vanillestang
- Æggeblommer (pasteuriseret) - 4 stk - kan evt. erstattes med 2-3 hele æg
- Vanille is med Daim
- Æg - 2 stk
- Sukker - 1-1½ dl (ca. 120 g)
- Sødmælk - 2 dl
- Piskefløde - 3 dl
- Vanillepulver - Eller kornene fra 1 vanillestang
- Daim stykker - eller Marabou med daim - svarende til 1-1,5 dobbeltpakke
- Chokolade til overtræk
- Pynt - Frysetørret bær, hakket pistacienødder, hvid chokolade mønster e.l.
Instructions
Start med at lave chokoladeisen
- I en kasserolle tilsættes fløde, sødmælk og hakket chokolade. Varm det stille op - ikke til noget kogepunkt, men blot så chokoladen smelter deri. Fjern fra varmen og tilsæt vanillepulver samt kakaopulver og sukker. Når den er kold tilsættes æggeblommerne.
- Kør på ismaskinen til den er færdig og kom i bunden af ægformene.
Vores har kun en kapacitet til at lave 5 æg af gangen, og den resterende chokolade blev frosset ned i en frysetæt beholder.
Lav nu Vanilleisen med Daim
- Pisk æggene luftige og vend stille sukkeret deri.
- Tilsæt de resterende ingredienser (foruden chokoladen) og kør den nu på ismaskinen.
- Når der kun er 10-15 min tilbage i ismaskinen tilsættes hakket daimstykker.
- Når isen er færdig toppes disse ovenpå de 5 kugler. Den resterende is gemmes ligesom din chokoladeis, i en frysetæt beholder.
Frys den ned - i minimum 8 timer, så isene sætter sig. Herefter kan du tage dem ud af isformene og nedfrys igen - rul hvert æg ind i lidt bagepapir, så den ikke sætter sig fast i din fryser eller i de øvrige æg du har. Når den er frosset ned i endnu 4-8 timer, kan du nu smelte noget chokolade. Vend isene i chokolade og top med frysetørret bær, kakaonibs eller hakkede nødder.. Såfremt du ønsker at vende dem i chokolade to gange, kommer du dem i fryseren og venter i yderligere 2-4 timer, før de vendes i en ny omgang chokolade på samme måde..
Når isene skal fryses ned (med chokoladen), dækkes de endnu engang med bagepapir - hvert æg rulles godt ind, og kommes i fryseren til de skal serveres..
Isen kan tages direkte fra fryseren og serveres - såfremt chokoladen er hård at knække, kan du gøre ligesom på billedet overfor - skære den over på midten og servere halve æg - ligesom når du har åbnet dit kinderæg..
- Har du ikke sådan en form? Vær kreativ - brug evt muffinsforme og lav en kugle af hver ovenpå hinanden, sørg blot for at de er presset godt sammen, så skal chokoladen nok samle det hele ..
Kinderæg – is som et kinderæg
Så kommer den – Isen over dem alle og som et Kinderæg !
Nytårsaften havde min kæreste og jeg inviteres 6 venner, og ville da flotte os med nogle af vores bedste retter. Min kæreste plejer at holde nytårsaften med nogle af hans tætte venner, og det er kendt, at der går lidt konkurrence i, at lave det bedste mad. Dette er første år vi holder nytår sammen, men som konkurrence-menneske og utrolig madglad, gjorde vi meget ud af menuen og lavede både forretterne og desserten 3-5 gange, før vi synes den sad lige i skabet..
Vi kørte to forretter (begge kan findes her på hjemmesiden)-
Første forret – inden dronningens nytårstale var Kylling i kokos med champignons:
Forretten blev dog serveret uden nudler og i mindre portion end her: http://foodbaby.dk/2015/11/13/kylling-i-kokos-med-champignons/
Anden forret: Lige efter dronningens nytårstale – Rejecocktail anno 2015
– Med avocado, mango og friteret rejer
http://foodbaby.dk/2015/12/11/rejecocktail-anno-2015/
Hovedretten stod min kæreste for – Vi havde købt noget meget dyrt Oksemørbrad ved slagteren, som fik 2½ time i ovnen på 100 grader, efter det kort var stegt af på panden. Den var færdig med en kernetemperatur på 66 grader. Dertil lavede vi ovnbagte kartofler, gulerødder og søde kartofler samt en pebersauce og en glaze af bacon, vindrue, hvidvin og champignons.
Vores Joker var desserten ! – Is lavet som et kinderæg, ved brug af en ny isform vi havde købt fra Silokomart. Her bliver vores is presset sammen som et æg, og derefter overtrak vi dem med to lag mørk chokolade og frysetørret hindbær. Isene var: En vanilleis med Daimstykker i og en intens chokolade is med 85% chokolade. Har du ikke sådan en form, kan du vælge at presse to kugler sammen (en af hver) og folde den ind i bagepapir hvorefter du fryser den ned inden den overtrækkes med chokolade.
Desserten som et kinderæg blev flere gange under aftenen fremhævet og der var stor ros til den, og flere som efterspurgte en anden omgang. Denne is indeholder både sukker og fløde, og er ikke som sådan sund. Til gengæld smager den rigtig godt og kan få enhver gæsts mundvand til at løbe.
Add to Favourites
Pingback: Solero mousse (sukkerfri) på en mandel/kakaobund
Pingback: Bagte æbler med marcipanlåg (sukkerfri) - Foodbaby
Pingback: Rejecocktail - anno 2015 (Nytårsforret)