Kyllingedeller

Disse kyllingedeller er simpelthen fantastiske !

Jeg har før haft dårlig erfaring med hakket kyllingekød, da det skal have et ordentlig spark af smagsgivere, for at det kommer til at smage af noget. Derfor har jeg leget lidt med en masse grøntsager og smagsgivere, så jeg endte med et tilfredsstillende og utrolig lækkert resultat..

Kyllingedellerne indeholder både soltørret tomater og soya, som er rig på umamai, den 5. grundsmag. Samtidig får de lidt tekstur og crunch fra mandler og en dejlig smag fra squash.

Jeg spiser tit disse kyllingedeller til stuvet hvidkål, som desværre for mange danskere ses som en kedelig og dårlig ret. Vi har altid fået det meget i min barndom, og jeg er helt vild med min mors opskrift, som jeg også har delt her på siden: http://foodbaby.dk/2015/09/09/stuvet-hvidkaal-med-lilla-spidskaal-her-med-frikadeller/ – Stuvet hvidkål er egentlig bare en mælkesovs (mælk, salt, vand og jævner) kogt op med en MASSE hvidkål.. Det gode ved at bruge kålvandet til sovs er, at du faktisk udnytter flere af de næringsstoffer som hvidkål har.. Under kogning er nogle vitaminer flygtige – og med det menes at du oplever et svind. I dette tilfælde vil din hvidkåls næringsstoffer flygte ud i vandet, og du vil derfor få en mere næringsrig mælkesovs, når du anvender dette vand. Generelt er de fedtopløselige vitaminer og mineraler stabile, mens de vandopløselige er flygtige – særlig vitamin C og folat tåler dårlig opvarmning, og du kan miste op til 50% af indholdet.

Nyd kyllingedellerne til denne stuvet hvidkål, en god salat, bønnespaghetti e.l. og brug resterne til madpakke dagene efter. De smager også fantastisk til pastaretter – kold pastasalat, hvis du har mindre børn i huset.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites