- Yield: 40 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Serving: 4-5 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 187 kcal (316 kcal)
- Carbohydrate Content: 17 g (28 g)
- Fat Content: 9 g (16 g)
- Fiber Content: 2 g (3 g)
- Protein Content: 10 g (17 g)
- Saturated Fat Content: 1 g (2 g)
- Serving Size: Pr 100 gram (ved 5 portioner)
- Unsaturated Fat Content: 8 g (14 g)
Fuldkorns laksetærte med spinat og hytteost
Ingredients
- Dejen
- Olie - gerne rapsolie - ½ dl
- Vand - 1 dl
- Italiensk durummel Tipo 00 - 100 g
- Italiensk fuldkornsmel Tipo 00 - 70 g
- Æggemassen
- Æg - 2 stk
- Mælk - ½ dl
- Hytteost - 100 g
- Salt + peber - jeg brugte hvid peber
- Fyld
- Rødløg - 1½-2 stk
- Frisk laks - 225 g
- Spinat - frisk - 1-1½ store håndfulde
Instructions
- Bland alle ingredienserne til dejen i en skål
- Rul den ud mellem to stykker bagepapir og kom den i en tærteform (ca. 22 cm) - jeg beholdte bagepapiret i bunden, så den var nem at få ud, når den var færdig.
- Kom bunden i ovnen på 200 grader til for-bagning og lav med det samme fyldet:
- Kom æggemassen i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt fintsnittet rødløg og laksekødet - uden skind.
TIP: Hvis du snitter i en af enderne mellem kød og skind, kan du derfra trække skindet af uden problemer, og du står tilbage med et pænt stykke laks. Skær laksen i små tern og kom ligeledes denne i æggemassen. Rør det hele godt sammen. - Tag dejen ud af ovnen og fyld nu bunden med dit friske spinat. Hæld derefter æggemassen ud over og kom atter i ovnen i 25-30 min - indtil æggemassen har sat sig.
Lad den med fordel lige stå i 5 min, inden du skærer i den.
Allergens
Laksetærte -med spinat og hytteost
Her får du opskriften på en utrolig nem og lækker laksetærte, hytteost, spinat og rødløg..
Det tager 10 min at forberede og 40 min i ovnen og så er der mad !
-Personligt ville jeg hellere vælge en lækker madtærte til aftensmad end pizza – den lækre bund, det søde karameliseret rødløg, den lækre og møre laks som stille er tilberedt i æggemassen samt en fantastisk binding og luftig æggemasse, som binder det hele sammen !
Dejen minder meget om en mørdej, den er utrolig medgørlig og dejlig nem at rulle ud, hvis du bruger to stykker bagepapir – en under og en ovenfor. Før i tiden købte jeg ofte en grov færdig tærtedejs-blanding, da jeg aldrig kunne lave en bund, som var god nok.. Det har derfor også kostet mig mange forsøg, men jeg står nu tilbage med et resultat, som jeg er utrolig glad for !
Hytteosten giver ligeledes en dejlig tekstur og luftig æggemasse, som gør hele retten endnu bedre. Om du bruger en 1,5 eller 4,5% er helt op til dig og en smagssag.
Du kan i princippet bruge denne opskrift som en basisopskrift til andre madtærter, ved at lave bunden og æggemassen, og derfra tilsætte det du har lyst til, fx:
- Skinke i strimler med rødløg og mozarella – evt. tomater/peberfrugt og purløg
- Grøntsagstærte – eller eventuelt en rodfrugt tærte med rødbede og søde kartofler samt oregano
- Kyllingetærte – med champignons, tomater og eventuelt kalkunbacon (eller almindelig god kvalitets bacon )
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Lækker laksetærte som både er fantastisk på dagen, og dagen efter i madpakken !
Du kan også bruge tærtebunden og lave en lækker grøntsagstærte, skinketærte eller kylling med champignons og evt. lidt kalkunbacon?
Interesseret i mere ? – følg hjemmesiden på facebook, bloglovin eller instragram – link nedenfor:
https://www.facebook.com/sundnydelse
https://www.instagram.com/mariajensen92/
http://www.bloglovin.com/blogs/foodbabydk-14124041
Add to Favourites
Lækker opskrift lige fra bunden til toppen !
Hele familien elskede den !