- Prep Time: 10 minutes
- Serving: 2-3 store eller 4 små is
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 250 kcal (209 kcal)
- Carbohydrate Content: 27 g (21 g)
- Fat Content: 14 g (12 g)
- Fiber Content: 9 g (9,5 g)
- Protein Content: 6 g (5 g)
- Serving Size: pr is - ved 3 (4) is med chokolade
- Sugar Content: 0 g - i begge is
Sundere Peanut butter & Jelly is – uden sukker eller laktose
Ingredients
- Banan, overmoden og frossen (uden skræl) - 1½ stk
- Friske udstenet dadler - 4 stk
- Peanut butter - gerne crunchy (99,3% Peanuts) - 4 tsk
- Salt og vanillepulver - ikke vanillesukker, men rent pulver fra stangen
- Syltetøj (sukkerfri) - Jeg bruger hindbær fra Søbogaard, jordbær e.l. kan også bruges
- Sukkerfri Chokolade til overtræk 70+ - Jeg bruger altid Cavalier 85% - sødet med stevia og sukrin
- Evt. Whey crisps, frysetørret bær eller hakket mandler som pynt
Instructions
- Blend dadler, peanutbutter, salt og vanillepulver til en ensartet masse..
- Skær dine frosne bananer i små stykker og kom ned i blenderen - blend igen til en homogen masse.
- Smag til med salt
- Kom nu isen ned i bunden af dine isforme - kun så de lige er dækket.
- Tilsæt derefter ca. 1 tsk syltetøj i hver - jeg har lært - lidt men godt- på den rigtige måde - det kan nemt blive svært at komme det næste lag på, såfremt du har kommet for meget syltetøj på.
- Luk derefter isen med endnu et lag peanut butter is, og kom en ispind i bunden.
Frys den ned i minimum 8 timer, inden den tages ud af formen og overtrækkes med chokolade.
Kan tages direkte ud fra fryseren og nydes med det samme. Mærk knækket fra chokoladen og den bløde lækre is med syltetøj i midten.
Tip: Når du har vendt isen i chokolade, kan du med fordel komme lidt kakaosmør i chokoladen, dette gør den mere flydende og dermed lettere at fordele..
Når du kommer den tilbage i fryseren folder du isen rundt om et stykke bagepapir, således fryser den ikke fast nogen mærkelige steder..
Allergens
Peanut butter and Jelly is
Peanut butter and Jelly går som hånd i hånd mange steder, og nu forstår jeg hvorfor.
Wow, som tiden flyver ! I dag er det 3 år siden jeg begyndte at blogge med mine opskrifter på daværende www.foodspot4you.blogspot.dk .. Der er godt nok sket meget siden, men dagen skal bestemt markeres med endnu en lækker opskrift..
Sidste sommer lavede jeg opskriften på min Peanut butter/karamel is, som jeg faktisk altid har haft i fryseren lige siden, og har nydt som et sundere mellemmåltid/snack, når sukkertrangen meldte sin ankomst..
Samtidig er det en af mine mest populære opskrifter – både blandt venner og her på hjemmesiden, og jeg bliver ofte bedt om at lave denne, når jeg får veninder på besøg..
Siden da er jeg blevet utrolig glad for en hindbær syltetøj fra Søbogaard, som er sødet naturligt med æblekoncentrat – og ikke sukker eller sødemiddel.
Sidste gang jeg ville lave dem, kom jeg til at tænke på Peanut butters kulturelle følgesvend i England -Jelly.
Således kom jeg i midten af min peanut butter is, et tyndt lag af Søbogaards syltetøj og frøs ned..
Resultatet er denne skønne Peanut butter & Jelly is – uden tilsat sukker eller laktose.
Denne Peanut butter & Jelly is er – ligesom de andre – lavet på en base af banan, dadler og en nøddesmør.. Denne base giver den mest cremet og lækre is – lidt ligesom du finder i en fløde-sukker base..
Hvis du vil læse mere om mine ingredienser i isen, og hvorfor de er gode for din krop – kan du læse det gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Ønsker du en guide til, hvordan du perfekt kan temperere din chokolade ?
Jeg har delt min stensikre fremgangsmåde lige her:
http://foodbaby.dk/2015/10/27/rocky-road-og-temperering-af-chokolade/
Husk du kan gøre dit arbejde nemmere, ved at komme lidt kakaosmør i chokoladen, så den bliver lidt mere flydende, og dermed lettere at fordele på din frosne is. Jo mere chokolade du har tempereret, des lettere er det også at lave en helt glat overflade, da isen så blot kan dyppes ned i chokolden.. Jeg plejer dog godt at kunne lide det lidt rustikke look, og temperere sjældent så meget chokolade, selvom du kan genvarme resterne til en anden gang..
Den originale opskrift på Peanut butter / karamel is, kan du finde lige her, og har fået 3 anmeldelser – alle 5/5 stjerner:
http://foodbaby.dk/2015/06/04/sund-peanutbutter-karamel-is/
Du kan også fryse peanut butter isen ned, og lave kugler som du overtrækker med chokoldegitter..
http://foodbaby.dk/2015/07/02/sund-cremet-peanut-butter-karamel-iskugler-med-chokoladegitter/
Add to Favourites
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby
Man kan jo slet ikke smage, at den ikke indeholder sukker og fløde..
Utrolig lækker opskrift og dejlig nem at lave..
Pingback: Sund peanut butter / karamel bananis uden sukker eller laktose