- Yield: 10 min
- Prep Time: 10 minutes
- Serving: Pr stk.
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 95 kcal
- Carbohydrate Content: 18 g
- Fat Content: 1 g
- Fiber Content: 1 g
- Protein Content: 5 g
- Serving Size: Pr portion - uden smagsgiver
Frozen yoghurt med det samme – den letteste opskrift !
Ingredients
- Frossen moden banan - 1 stk (ca. 80 g) - bananen fryses ned (uden skræl) i en frysepose. Frys gerne flere modne bananer i samme pose til senere brug.
- Skyr eller kvark 1% - 2 spsk - op til 120 g
- Vanillepulver - Ikke vanillesukker, men rent pulver svarende til kornene fra 1 vanillestang
- Valgfrit smagsgiver - Se ovenfor
- Valgtfrit topping - Se ovenfor
Instructions
- Blend banan og 2 spsk skyr/kvark samt din smagsgiver - kakaopulver, vanillepulver e.l. til en ensartet is-masse. Kom den i din serveringsskål og top med det du ønsker..
Nydes med det samme..
Allergens
Frozen yoghurt
Før i tiden spiste jeg næsten altid denne lækre frozen yoghurt som post-workout . Både fordi min kropstemperatur var forhøjet efter træning og noget koldt derfor er virkelig lækkert, men også fordi den har en god fordeling mellem kulhydrater og proteiner, samt et minimalt indhold af fedt, hvilket er fordelagtigt som post-workout måltid og til at fremme restitutionen..
Frozen yoghurt laves utrolig nemt at frosne bananer og lidt skyr eller kvark 1%..
Hvis man ønsker at tilsætte mere end et par spsk skyr til opskriften, har jeg haft den bedste oplevelse med kvark 1%, da den forbliver fast i konsistensen, når den blandes med andre produkter (her frossen banan) – hvilket ikke er samme tilfælde med skyr.
Forskel? – Kvark indeholder 1% fedt i stedet for 0,2 % som skyr indeholder, dermed er der også lidt flere kcal i denne.. Til gengæld er kvark mindre sur og mere cremet i konsistensen og smagen. Kvark indeholder samtidig lidt mere protein pr 100 gram, end skyr.
Hovedingredienserne i denne frozen yoghurt er frossen overmoden banan og skyr/kvark, derefter kan du tilsætte smage som vanillepulver, kakaopulver, chokoladestykker, lidt sukrin+, pistaciearoma og pistacienødder, mandler, frosne bær, acaipulver, lucumapulver, peanut butter – ja om du vil en proteinpulver med smag ..
Skal den være ekstra lækker kan du også komme noget topping til din frozen yoghurt – det er jo det der næsten gør den mest indbydende ? – Top din frozen skyr med frosne bær, smeltet sukkerfri chokolade, friske nødder – hvis du kan lide dem – så BodyLabs Zero toppings eller noget musli/granola..
Jeg toppede den med hindbær syltetøj fra Søbogaard og min mandel-kakao knas, som jeg har brugt som kokos-glasur i denne opskrift (her er kokos erstattet med 50-60 g mandler i stedet)
http://foodbaby.dk/2015/11/04/sund-julekage-med-kanel-og-kokoskakao-topping/
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Inspiration til at gøre din is lækker:
Med vanillepulver (evt. proteinpulver) og mandel-chokolade crust
Med chokoladestykker
Med kakaopulver
Med acaipulver, friske bær og chokoladestykker
Med spinat og mynteblade
Med kakaopulver, frysetørret bær og blåbær
Med peanut butter – ingen skyr/kvark
Add to Favourites
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby