- Yield: 20 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Serving: 2-4 pandekager - alt efter størrelse
Chokolade proteinpandekager (uden proteinpulver)
Ingredients
- Mælk - ½ dl
- Sødemiddel - Stevia, sukrin eller 3 friske udstenet dadler
- Vanillestang - Kornene fra 1 eller 1 tsk ren vanillepulver - ikke sukker
- Marokansk mynte - 1 potte
- Æg - 1 stk
- Æggehvider - 3 stk - eller endnu et æg
- Kakaopulver, rent - 2-3 tsk
- Lidt salt
- Olie til stegning
- Tilbehør - se eksempler nedenfor
Instructions
- (Hvis du bruger dadler som sødemiddel) :
Start med at komme mælk og de udstenet dadler ned i en miniblender og blend det rigtig godt sammen.
Før derefter mælken gennem en si og ned i en skål - så dadelklumper /rester fjernes - denne dadelpuré bliver nu dit naturlige sødemiddel til pandekagerne - Blend nu alle ingredienserne - dadelpuréen (eller sødemiddel) samt alle de ovenstående ingredienser og blend det godt sammen
- Tænd op for blusset under en pande og varm den godt op, tilsæt lidt olie og skru lidt ned for blusset
- Kom nu halvdelen (eller 1/4) af pandekagen på panden og steg den som en pandekage
Når den vendes kan den godt være lidt svær, men det kan nemt lade sig gøre
Mens den køles ned laver du fyldet:
Proteinpandekager med chokoladesmag
Proteinpandekager er et hit lige for tiden !
Både bananpandekager og mine ferkenpandekager er blevet utrolig populære som alternativ til morgen/ eller dessert pandekager, så her får du endnu en til samlingen:
Opskriften her er uden proteinpulver, da jeg mener vi nemt kan få nok protein gennem vores kost – hvis du sidder inde med en chokolade proteinpulver du elsker, så kan du jo tilsætte den i denne opskrift og derved intensivere proteinindholdet såfremt du ønsker dette ..
Chokolaepandekagen smager klart bedst, når den lige har kølet lidt ned, hvorpå kakaosmagen afrundes og derved smager bedre. Jeg spiser den sammen med mine frozen skyr opskriften (sidste opskrift her på hjemmesiden), nice cream (banan is med forskellige bær) eller min peanut butter is. Skal den være lidt ekstra lækker, kan den nydes med lidt sukkerfri nutella, banan og friske bær eller skyr med vanille og bagte æbler med kanel – ja, her er det kun fantasien som sætter grænser, og du kan finde flere efter opskriften her..
Pandekagen er:
- uden tilsat sukker – du kan enten søde den med friske udstenet dadler eller sødemiddel – gerne sukrin og/eller stevia
- uden gluten
- lavet på æggehvider og 1 helt æg – hvilket helt naturligt giver dig en masse proteiner
- en smagsoplevelse uden lige
- vanedannende
- mættende
Du kan også lave pandekagerne med kokosmel og/eller lidt mandelmel og HUSK hvis du vil det ..
Inspiration til fyld
Lav en lækker nice cream, det eneste du skal gøre inden er, at fryse nogle bananer og købe nogle frosne bær
http://foodbaby.dk/2015/06/15/sund-bananhindbaer-is/
Lav min peanut butter is og frys ned. Når du skal have din is, skal du blot lave en lækker kugle og nyde
http://foodbaby.dk/2015/07/02/sund-cremet-peanut-butter-karamel-iskugler-med-chokoladegitter/
Lav en lækker frozen yoghurt og kom i – her har jeg lavet en vanille og en chokolade
http://foodbaby.dk/2016/01/11/frozen-yoghurt-med-det-samme-den-letteste-opskrift/
Eller:
- kom bagte æbler med kanel i sammen med skyr, banan og chokolade
- sukkefri nutella med banan
- skyr, vanille, sødemiddel og banan med chokoladestykker
- sukkerfri syltetøj og evt. sødemiddel
- en lækker og god kvalitets is – her kan jeg klart anbefale wauw pistacie !
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites