- Yield: 30 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 9 - 10 chokoladeboller
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 122 kcal (209 kcal)
- Carbohydrate Content: 7 g (11 g)
- Fat Content: 7 g (11 g)
- Fiber Content: 9 g (14 g)
- Protein Content: 7 g (13 g)
- Serving Size: Pr stk ved 9 (Pr 100 g)
- Sugar Content: intet sukker tilsat
Protein chokoladeboller med chia og hytteost
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Æg - 4 stk
- Hytteost - 120 g
- Mandelmel - 5 spsk
- Chiafrø - 4 strøget spsk - ikke med top
- HUSK (loppefrøskaller) - 4 strøget spsk - ikke med top
- Bagepulver - 1-1½ tsk
- Havreflager (glutenfri) - 40 g
- Lidt salt
- Suvida Sukkererstatning (eller andet sødemiddel med 1:1 forhold) - Jeg kommer ca. 1 stor spsk i
- Sukkerfri Chokolade - jeg bruger altid 85% fra Cavalier - 60-80 g
- Lidt vanillepulver svarende til kornene fra 1 vanillestang - IKKE VANILLESUKKER
Instructions
- Hak chokoladen i mindre stykker og kom alle ingredienserne i en skål
- Rør det hele godt sammen og lad det gerne lige stå i et par minutter, da HUSK og chiafrø suger lidt mere væske til sig - hvis du kommer store spsk af HUSK og chiafrø i, så start med at nøjes med tre og se hvordan dejen bliver, den skal stadig være klæbrig og ikke tør. Derfra kan du se om du skal have den sidste spsk HUSK i - jeg kommer 4 i, men det er strøget spsk . Rør det hele godt sammen igen
- På en bageplade med bagepapir laver du nu 9-10 chokoladeboller ganske nemt med en spsk - dejen er for klæbrig til at du kan ælte den, men du kan nemt lave nogle lidt ukurente boller med en spsk.
- Kom i ovnen på 150-160 grader i 20-25 min - alt efter din ovn. Når de er gyldenbrune er de færdige.
Køl ned og opbevar tørt i en lufttæt pose. Variation: Erstat chokoladen med tørret frugt og eventuelt lidt kanel Du kan også lave nogle lækre rosinboller ud fra denne opskrift Laver du nogle af mine opskrifter? Jeg får ofte kommentarer på Facebook om at nogle af mine opskrifter er gode, hvilket jeg er utrolig taknemmelig for.. Hvis du vil dele din oplevelse med mig og andre, kan du på instagram skrive: #foodbabydk @mariajensen92 - og du kan ligeledes "rate" opskriften fra 1-5 stjerner med en kommentar nederst på denne side.. Det vil både hjælpe mig til forbedringer og måske også andre som kigger på opskriften og overvejer den .. På forhånd mange tak og tak fordi i følger med :).
5 stars - based on 5 review(s)
Protein chokoladeboller med hytteost og chiafrø
Disse protein chokoladeboller er simpelthen for lækre ! – og så indeholder de ingen proteinpulver !
Jeg har længe gået og savnet et nemt måltid “to grap and go” – et mellemmåltid som er nemt at tage med, mætter godt og ikke indeholder en masse mærkelige ingredienser, som jeg ikke kan udtale..
Jeg er ikke den store fortaler for proteinbarer, og synes en del af dem smager syntetisk.
Dog er der et par som jeg godt kan lide og nyder som et sundere alternativ til diverse chokoladebarer som Mars, Snickers o.l.
Mit største problem har helt klart været, at finde et produkt, som også gav mig vitaminer og mineraler, sammen med de indtagende kalorier.
Jeg har ofte før i tiden enten nydt en frugtstang fra Castus, et æble, gulerodssnacks eller nogle hjemmelavet knækbrød, men synes stadig der manglede noget som også var lækkert og gav en god mæthedsfornemmelse.
Derfor har jeg leget lidt med tanken om at lave nogle lækre og luftige protein chokoladeboller – uden mel og gluten (foruden bagepulver, men det kan sikkert undlades), og med en masse naturlige proteiner og fibre – ingen pulver eller lignende.
Resultatet blev disse utrolig lækre chokolade protienboller, og de var så lækre svampet, at jeg på under et døgn kom til at spise mit første forsøg (5 af disse boller).
Så i skrivende stund er 9 ekstra boller i ovnen og klar til at blive nydt efter Polefit i morgen og søndag.
Jeg nyder bollerne enten om morgen/middagen når jeg har travlt eller i forbindelse med træning.
De er både lækre når de lige kommer ud og er lune, hvor protein chokoladeboller ne samt chokoladen, stadig er dejlig varm og det hele grattes godt til af den smeltet chokolade – specielt ens læber 😉 – og den er lige så lækker dagen efter.
Samtidig er disse protein chokoladeboller utrolig nemme at lave og uden tvivl nogle af de mest luftige og lækre boller jeg nogensinde har smagt og lavet.
– Jeg vil gerne understrege, at jeg normalt frabeder mig at bage ting med brød – dette gør jeg fordi jeg er typen som kommer alt for meget groft mel i, og sidder tilbage med en stenhård bolledej, som kunne smadre ruder og spejle. Dog er jeg blevet bedre til at beherske mig, og har sidenhen lavet mine tærter og tangbrødet, som nok er det mest populære brød jeg har lavet og bliver ofte delt på Instagram.
De her boller er klart nogle jeg er stolt over at dele med jer – og kan ud fra mit ernæringshjerte og min chokoladeglade barnesjæl anbefale dig at prøve disse af hele mit hjerte – men pas på ! De er lige pludselig spist ?
Næringsindhold i disse protein chokoladeboller
1 bolle giver dig (ved 9 stk) 122 kcal, heraf får du 7 g af hver (helt præcis 7 g protein, 6,5 g fedt og 6,5 g kulhydrat samt 7.8 g fibre. Samtidig kommer hele 25 E% fra helt naturligt protein. Klik på “Nutrition Facts” lige under billedet, for mere info samt tal pr 100 gram.
Chokolade proteinboller indeholder sunde fedtsyrer – både fra chiafrø (omega 3), mandler (monoumættet). En masse polyphenoler og deres høje indhold af flavanoler, som har forebyggende og sundhedsfremmende egenskaber, samt protein fra nogle gode kilder – æg, hytteost samt de vegetabilske mandelmel og chiafrø..
Ikke nok med det, får du gode vitaminer og mineraler her, da æg indeholder stor set alle vitaminer og mineraler (foruden vitamin C og K), og de resterende ingredienser bidrager ligeledes med en masse B-vitaminer, calcium, kalium, phosphor, magnesium og ikke mindst en pokkers god smag, som du kan nyde med god samvittighed.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk
Billeder fra instagram fra følgere som har lavet mine chokoladeboller og sendt #foodbabydk @mariajensen92
– Af hjertet tak for de skønne billeder og kommentarer
Kommentarer dertil: “Så lækker !!” – “De er mega GODE, har spist 1bolle, MEN må lige ha en smagsprøve mere (er glad for at jeg lavede dobbeltportion)” – “Ny udgave – her forklædt som en frokostbolle med rødbede, safran, blomkål og safran i”
ENDNU ENGANG – MANGE TAK <3
Add to Favourites
Hejsa. Så vidt jeg ved er kasein altså mælkeprotein og ikke æg. Så det må du nok hellere lige rette 😉.
Men de ser lækre ud og skal da prøves helt bestemt 🙂 😉
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby
Wow hvor er de lækre !
Jeg har lavet dem et par gange nu, og bruger dem, til når jeg er “på farten” og har travlt..
Nyder dem også engang i mellem til morgenmad og de mætter dejligt .. Den opskrift fortjener klart 5+
De er så lækre. Også med tørrede abrikoser og kanel. Hvilken procent hytteost har du lavet beregningerne med og hvordan ser beregningen ud med feks 5 tørrede abrikoser og ingen chokolade.
Tusind tak for din feedback Britt :).
– Jeg regnede den hurtigt om, og så indeholder en bolle mellem 90-95 kcal .
Det lyder lækkert med kanel og tørret abrikos, det må jeg prøve næste gang 🙂
Så lækre og nemme. Tak.
Hvilken hytteost har du beregnet ud fra og hvordan vil beregningen se ud uden chokolade men med kanel og 5 tørrede abrikoser?
Tusind tak Britt :)..
Jeg bruger 1,5% hytteost – også i min beregning..
Og ud fra en hurtig omregning så vil en bolle indeholde mellem 90-95 kcal :)..
Great site. Have bookmarked it. Thanks 🙂
Pingback: Kikærter - ristet og saltet - Foodbaby
Mums, ingen smag af æg eller lign, virkelig gode.
Tak for deling af skøn opskrift.
Mange tak Annette :).. Er glad for at du kan lide dem !
Hav en skøn dag 🙂
fredagsslikket til Disney var blevet for meget, for dyrt og for usundt
Derfor prøvede jeg disse boller…kun som forsøg, da idéen om at skære slikket væk var i voldsom modvind.
Jeg fulgte opskriften punkt for punkt og serverede dem kl.19 sharp
19.05 hørte jeg fødder i køkkenet…og flere igen lidt senere, indtil jeg fandt på at pakke de resterende boller væk
Resten af ugen blev jeg plaget af krav om at bage dem igen fredag efter fredag.
Tusind tak for skøn inspiration…☺️😋
mange hilsner Dorte
Wow mange tak for din utrolig dejlige feedback Dorthe, og hvor er jeg glad for at høre du og din familie elsker dem :D..
Det var en dejlig kommentar at starte weekenden ud med, og håber du får en skøn weekend med din familie :)..
Er havreflager det samme som havrrgryn? 🤔
Ja, du kan sagtens bruge havregryn 🙂
Der findes inden for havre både havregryn og havreflager. Havreflager minder nok mest om grovvalsede havregryn, men jeg ville bruge lige præcis den jeg allerede har og bruger i hjemmet.