Protein chokoladeboller med hytteost og chiafrø

Disse protein chokoladeboller er simpelthen for lækre ! – og så indeholder de ingen proteinpulver !

Jeg har længe gået og savnet et nemt måltid “to grap and go” – et mellemmåltid som er nemt at tage med, mætter godt og ikke indeholder en masse mærkelige ingredienser, som jeg ikke kan udtale..

Jeg er ikke den store fortaler for proteinbarer, og synes en del af dem smager syntetisk.
Dog er der et par som jeg godt kan lide og nyder som et sundere alternativ til diverse chokoladebarer som Mars, Snickers o.l.

Mit største problem har helt klart været, at finde et produkt, som også gav mig vitaminer og mineraler, sammen med de indtagende kalorier.

Jeg har ofte før i tiden enten nydt en frugtstang fra Castus, et æble, gulerodssnacks eller nogle hjemmelavet knækbrød, men synes stadig der manglede noget som også var lækkert og gav en god mæthedsfornemmelse.

Derfor har jeg leget lidt med tanken om at lave nogle lækre og luftige protein chokoladeboller – uden mel og gluten (foruden bagepulver, men det kan sikkert undlades), og med en masse naturlige proteiner og fibre – ingen pulver eller lignende.DSC03865

Resultatet blev disse utrolig lækre chokolade protienboller, og de var så lækre svampet, at jeg på under et døgn kom til at spise mit første forsøg (5 af disse boller).
Så i skrivende stund er 9 ekstra boller i ovnen og klar til at blive nydt efter Polefit i morgen og søndag.
Jeg nyder bollerne enten om morgen/middagen når jeg har travlt eller i forbindelse med træning.

De er både lækre når de lige kommer ud og er lune, hvor protein chokoladeboller ne samt chokoladen, stadig er dejlig varm og det hele grattes godt til af den smeltet chokolade – specielt ens læber 😉 – og den er lige så lækker dagen efter.

Samtidig er disse protein chokoladeboller utrolig nemme at lave og uden tvivl nogle af de mest luftige og lækre boller jeg nogensinde har smagt og lavet.
– Jeg vil gerne understrege, at jeg normalt frabeder mig at bage ting med brød – dette gør jeg fordi jeg er typen som kommer alt for meget groft mel i, og sidder tilbage med en stenhård bolledej, som kunne smadre ruder og spejle. Dog er jeg blevet bedre til at beherske mig, og har sidenhen lavet mine tærter og tangbrødet, som nok er det mest populære brød jeg har lavet og bliver ofte delt på Instagram.

De her boller er klart nogle jeg er stolt over at dele med jer – og kan ud fra mit ernæringshjerte og min chokoladeglade barnesjæl anbefale dig at prøve disse af hele mit hjerte – men pas på ! De er lige pludselig spist ?

Næringsindhold i disse protein chokoladeboller

1 bolle giver dig (ved 9 stk) 122 kcal, heraf får du 7 g af hver (helt præcis 7 g protein, 6,5 g fedt og 6,5 g kulhydrat samt 7.8 g fibre. Samtidig kommer hele 25 E% fra helt naturligt protein. DSC03867Klik på “Nutrition Facts” lige under billedet, for mere info samt tal pr 100 gram.
Chokolade proteinboller indeholder sunde fedtsyrer – både fra chiafrø (omega 3), mandler (monoumættet). En masse polyphenoler og deres høje indhold af flavanoler, som har forebyggende og sundhedsfremmende egenskaber, samt protein fra nogle gode kilder – æg, hytteost samt de vegetabilske mandelmel og chiafrø..

Ikke nok med det, får du gode vitaminer og mineraler her, da æg indeholder stor set alle vitaminer og mineraler (foruden vitamin C og K), og de resterende ingredienser bidrager ligeledes med en masse B-vitaminer, calcium, kalium, phosphor, magnesium og ikke mindst en pokkers god smag, som du kan nyde med god samvittighed.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk

 


 

Billeder fra instagram fra følgere som har lavet mine chokoladeboller og sendt #foodbabydk @mariajensen92
– Af hjertet tak for de skønne billeder og kommentarer

chokolade proteinboller fra følger 1 chokolade proteinboller fra følger 7 chokolade proteinboller fra følger repost af mine chokoladeboller

Kommentarer dertil: “Så lækker !!” – “De er mega GODE, har spist 1bolle, MEN må lige ha en smagsprøve mere (er glad for at jeg lavede dobbeltportion)” – “Ny udgave – her forklædt som en frokostbolle med rødbede, safran, blomkål og safran i”

ENDNU ENGANG – MANGE TAK <3

Add to Favourites