- Yield: 15 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 5 minutes
- Serving: 3-4 grønkålsvafler
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 134 kcal (139 kcal)
- Carbohydrate Content: 8,0 g (8,2 g)
- Fat Content: 5,9 g (6,0 g)
- Fiber Content: 4,7 g (4,8 g)
- Protein Content: 10,9 g (11,3 g)
- Serving Size: Pr stk ved 4 ( pr 100 gram
Grønkålsvafler med hytteost – glutenfri
Ingredients
- Æg - 4 stk
- Hytteost - 100 g
- Grønkål - 2 håndfulde
- Havreflager - 40 g
- HUSK (loppefrøskaller) - 2 tsk
- Lidt bagepulver - kan undlades - jeg kan bare godt lide at de hæver lidt
- Salt og chilipulver
Instructions
- Tænd op for dit vaffeljern så det bliver varmt
- Blend alle ingredienserne godt i en miniblender/hakker
- Smør eventuelt dit vaffeljern, så du er sikker på, at det ikke sidder fast - jeg bruger rapsolie eller smagsneutral kokosolie.
- Når dit vaffeljern er varmt, laver du vaflerne
NB: Dejen er ikke ret flydende, så kom hurtigt en klat ned i dit vaffeljern, og luk for den.. Derpå bliver dejen presset ud, og du får nogle pæne vafler. Du kan komme lidt mælk eller mere hytteost i, hvis du synes den er for fast.
Server med det fyld du ønsker :)..
Laver du nogle af mine opskrifter? Jeg får ofte kommentarer på Facebook om at nogle af mine opskrifter er gode, hvilket jeg er utrolig taknemmelig for..
Hvis du vil dele din oplevelse med mig og andre, kan du på instagram skrive: #foodbabydk @mariajensen92 - og du kan ligeledes "rate" opskriften fra 1-5 stjerner med en kommentar nederst på denne side.. Det vil både hjælpe mig til forbedringer og måske også andre som kigger på opskriften og overvejer den ..
På forhånd mange tak og tak fordi i følger med :).
Grønkålsvafler
Mmm.. Grønkålsvafler med røget laks og tzatsiki.
Kan du huske mine grønkålspandekager?
Da jeg skrev det indlæg skrev jeg også lidt om, hvorfor jeg mener, at vi bør få mere grønkål ind i vores hverdag. Denne bitre lille kål sprudler nemlig af sundhed og er rig på mange stoffer som vores krop har brug for bl.a. i bekæmpelsen af kræft !
Grønkål er bl.a. rig på kostfibre, som i kroppen binder affaldsstoffer og kolesterol til sig.
Samtidig har den et utrolig højt indhold af Beta-caroten, en antioxidant og et forstadie til vitamin A.
Et vigtigt vitamin som jeg personligt mener, at vi danskere får alt for lidt af, og som findes i bladgrønt er vitamin K. Vitamin K er et utrolig vigtigt, men overset element, for vores knogler.
Den indholder ligeledes Biotin, som er et vigtigt element i vores nedbrydelse af fedtsyrer i kroppen samt Folinsyre (folat), som er vigtigt for vores celledeling samt dannelsen af røde blodlegemer.
Samtidig er den rig på kalium, calcium, magnesium og phosphor hvilket er vigtige elementer i vores knogler og muskler.
-I stedet for pandekager, er de her lavet som vafler.. Jeg har erstattet mel med HUSK og havreflager, og har ligeledes kommet hytteost i, i stedet for almindelig mælk..
Resultatet er nogle utrolig lækre, luftige og svampet grønkålsvafler, som er perfekte til at fylde med fx guacamole og pulled chicken – eller som her : Tzatziki med røget laks og rejer.
Portionen giver 4-5 vafler.. – Ved 4 vafler får du sølle 134 kcal pr vaffel og hele 11 g protein og 5 g kostfibre !
Klik på “Nutrition Facts” for at se mere information samt pr 100 gram.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Himmelsk sund grønkålssalat med granatæbler - Foodbaby