Pandekager med brændenælder

I dag er det National Pandekagedag ! Og det skal selvfølgelig fejres med en opskrift på de mest populære pandekager jeg har haft på min gamle hjemmeside..

I forbindelse med Madskoler i 2012, udarbejdede jeg disse pandekager, som børnene lavede og elskede..
Efterfølgende blev de utrolig populære på min hjemmeside, og jeg fandt dem ved et tilfælde, på en side med Top 10 pandekageopskrifter på toplister.dk (nr 7): http://www.toplister.nu/top-10-opskrifter-sunde-pandekager/

Brændenælder kan i dag købes tørret, men du kan selvfølgelig også gå ud og plukke dem selv. Værd dog opmærksom på hvordan du tager fat i dem, så du undgår den ubehagelige svige fra planten.
Der har været en del fokus på de små urter da man har set, at det muligvis kan hjælpe mod gigt og kan hæmme betændelsestilstande i kroppen. og er rig på en lang række vitaminer og mineraler.. Nogle studier har ligeledes vist, at det kan stimulere mælkeproduktionen.

Pandekagerne kan både bruges som dessertpandekager med vanillepulver i, eller bruges som madpandekager – uden de sødere ingredienser.

Server syltetøj, is, nutella eller en lækker hjemmelavet frugt-is til pandekagerne og nyd.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites