Cookies – sukkerfri og dejlig sprøde

Cookies er den perfekte lille mellemmåltid til kaffen, og de her er seriøst for lækre !

De har alt det en almindelig cookie har – et dejligt knæk, masser af smag – ikke mindst af chokolade !
+ ikke mindst er de utrolig nemme at lave.

Basisopskriften er fantastisk til at lege videre med.. Jeg har således lavet denne med mørk chokolade og hasselnødder (klart min personlige favorit), mørk chokolade og appelsinskal (kommer stærkt lige efter) og endelig hvid chokolade/lakrids (jeg er måske ikke så meget en lakrids-pige)..

Andet sjovt at komme i, kan være nogle andre nødder:

  • hvid chokolade / pistacie
  • Peanuts og sukkerfri skumfiduser
  • Rosiner og mandler
  • Mandler og mandelessens
  • Hasselnødder og kokosmel

Du kan også vælge at gøre den lidt mere “adult” og komme llidt contreau, bailey eller malibu i, for at give smag.. Det meste af alkoholen damper nemlig væk under bagningen, men giver en speciel smag..

Disse cookies bliver utrolig store, og er derfor perfekte til “share a cookie”-konceptet..
Sæt dig med din kæreste på Valentines Day på søndag og del en lækker cookie med masser af chokolade og gode fedtsyre, mens i ser en god film e.l., eller sid med din veninde over en kop te, og nyd det lækre knæk på småkagen idet den deles.. Men når du først går igang, kan den også sagtens nydes alene. 1 stor cookie indeholder nemlig 124 kcal og mætter godt med hele 4 g protein og 5 g kostfibre. Hvis du vil læse mere om energifordelingen, skal du klikke på “nutrition facts” lige under billedet..

Mine cookies indeholder den halve mængde energi end “Amerikanske traditionelle cookies” pr 100 gram.
De har ligeledes en væsentlig bedre energifordeling, med mere protein, flere kostfibre, ingen sukker og en klart bedre fedtfordeling..

De er både uden sukker eller gluten, såfremt du bruger en sukkerfri chokolade og sikre dig, at du ikke køber en bagepulver eller natron med gluten.. Og med et meget lavt kulhydrat indhold, kan de også indgå i en low-carb livsstil.

Jeg vil gerne understrege, at disse cookies ikke er energifattige. Således indeholder de stadig 231 kcal pr 100 gram, hvilket dog stadig er en halvering fra de originale.. Samtidig indeholder de hele 11 g kostfibre pr 100 gram, hvilket svarer til 1/4 af de anbefalet 45 gram pr dag..

Når du laver disse cookies skal du sørge for at der er god plads på bagepladen, da de flader ud og kommer til at fylde rigtig meget .. Husk også, lige når de er kommet ud af ovnen er de stadig lidt bløde, da chokoladen bl.a. er varm, lad dem hvile i 5-10 min inden de føres over på en bagerist og derefter hviler til de er helt kolde og kan derefter opbevares i en lufttæt beholder..

 

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites