- Yield: 25 min
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 11 minutes
- Serving: 13 stk
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 271 kcal (124 kcal)
- Carbohydrate Content: 6,2 g (2,9 g)
- Fat Content: 21,8 g (10 g)
- Fiber Content: 11,2 g (5,1 g)
- Protein Content: 8,3 g (3,8 g)
- Saturated Fat Content: 4 g (1,9 g)
- Serving Size: pr 100 g (pr cookie ved 13)
- Unsaturated Fat Content: 17,8 g (8,1 g)
Gluten og sukkerfri cookies
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Æg - 2 stk
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg brugte Suvida sød og bag - 190 g
- Vanillepulver - 1 tsk
- Bagepulver - 1½ gode tsk
- Natron - 1 strøget tsk
- Kakaopulver - 4 tsk (undlades hvis du laver hvid chokolade/lakrids)
- Mandelmel - 60 g
- HUSK - 2-3 spsk (Juster dette til du får en fast klæbrig masse)
- Lidt salt
- Havreflager - 30 g
- Rapsolie - ½ dl
- Becel flydende - ½ dl
- Fyld (se ovenstående for inspiration)
Instructions
- Blend æg og Suvida sød godt sammen
- Tilsæt alle de ovenstående ingredienser og rør det godt sammen - NB: Kom til sidst HUSK i, juster denne til du får en klæbrig og fast masse. Jeg har en gang kommet 3 strøget spsk i, og en anden gang noget andet. Så juster og husk, at dejen bliver mere fast efter den har stået lidt.
Kom din smagsgiver i, dette kan fx være:
- 50 g mørk sukkerfri chokolade og 15 hasselnødder - begge hakkes groft og røres sammen med dejen
- 50 g hvid sukkerfri chokolade og 1-1½ spsk lakridspulver (alt efter hvilken lakridspulver du bruger, smag derfor til)
- 50 g mørk sukkerfri chokolade og skallen fra 1 økologisk appelsin
Kom dine cookies på en bageplade beklædt med bagepapir, 1 cookies er ca. 1 spsk. Sørg for at der er masser af plads mellem dine cookies, da de flader ud og kommer til at fylde en del. Hav mellem 6-7 på hver plade. Pres dine cookies flade, og kom i ovnen på 160 grader i 11-15 min på nederste rille Når de tages ud, kan de godt mærkes lidt bløde mens de er varme, men bliver hårde når de bliver kolde. Lad dem hvile i 5-10 min på bagepladen, inden de føres over på en rist og køles helt af. Opbevar dem derefter i en lufttæt beholder.
Cookies – sukkerfri og dejlig sprøde
Cookies er den perfekte lille mellemmåltid til kaffen, og de her er seriøst for lækre !
De har alt det en almindelig cookie har – et dejligt knæk, masser af smag – ikke mindst af chokolade !
+ ikke mindst er de utrolig nemme at lave.
Basisopskriften er fantastisk til at lege videre med.. Jeg har således lavet denne med mørk chokolade og hasselnødder (klart min personlige favorit), mørk chokolade og appelsinskal (kommer stærkt lige efter) og endelig hvid chokolade/lakrids (jeg er måske ikke så meget en lakrids-pige)..
Andet sjovt at komme i, kan være nogle andre nødder:
- hvid chokolade / pistacie
- Peanuts og sukkerfri skumfiduser
- Rosiner og mandler
- Mandler og mandelessens
- Hasselnødder og kokosmel
Du kan også vælge at gøre den lidt mere “adult” og komme llidt contreau, bailey eller malibu i, for at give smag.. Det meste af alkoholen damper nemlig væk under bagningen, men giver en speciel smag..
Disse cookies bliver utrolig store, og er derfor perfekte til “share a cookie”-konceptet..
Sæt dig med din kæreste på Valentines Day på søndag og del en lækker cookie med masser af chokolade og gode fedtsyre, mens i ser en god film e.l., eller sid med din veninde over en kop te, og nyd det lækre knæk på småkagen idet den deles.. Men når du først går igang, kan den også sagtens nydes alene. 1 stor cookie indeholder nemlig 124 kcal og mætter godt med hele 4 g protein og 5 g kostfibre. Hvis du vil læse mere om energifordelingen, skal du klikke på “nutrition facts” lige under billedet..
Mine cookies indeholder den halve mængde energi end “Amerikanske traditionelle cookies” pr 100 gram.
De har ligeledes en væsentlig bedre energifordeling, med mere protein, flere kostfibre, ingen sukker og en klart bedre fedtfordeling..
De er både uden sukker eller gluten, såfremt du bruger en sukkerfri chokolade og sikre dig, at du ikke køber en bagepulver eller natron med gluten.. Og med et meget lavt kulhydrat indhold, kan de også indgå i en low-carb livsstil.
Jeg vil gerne understrege, at disse cookies ikke er energifattige. Således indeholder de stadig 231 kcal pr 100 gram, hvilket dog stadig er en halvering fra de originale.. Samtidig indeholder de hele 11 g kostfibre pr 100 gram, hvilket svarer til 1/4 af de anbefalet 45 gram pr dag..
Når du laver disse cookies skal du sørge for at der er god plads på bagepladen, da de flader ud og kommer til at fylde rigtig meget .. Husk også, lige når de er kommet ud af ovnen er de stadig lidt bløde, da chokoladen bl.a. er varm, lad dem hvile i 5-10 min inden de føres over på en bagerist og derefter hviler til de er helt kolde og kan derefter opbevares i en lufttæt beholder..
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Issandwich (uden tilsat sukker) - Foodbaby
Er der ikke skrevet forkert. Kan det passe at det kun er 60 gr mandelmel og 30 gr havreflager. Meget lidt tørstof til alt det flydende
Hej Marianne 🙂
HUSK suger utrolig meget væske og erstatter meget mel 😉