Steak med avocado/ananas relish

Det er weekend og vi trænger til lidt forkælelse..

Jeg er normalt ikke den store fan af bøffer, men engang imellem kan det være lækkert, hvis de tilberedes rigtigt og serveres med noget lækkert..

Der blev for noget tid siden efterspurgt nogle lækre og tilsmagende retter med oksekød på min hjemmeside, og i den forbindelse udarbejdede jeg bl.a. denne steak, serveret med en lækker ananas&avocado relish.

Steaken jeg brugte er en striploin steak med fedtkant.. Fedtkanten har jeg stadig på under stegningen for marmorering og dermed et mere mørt stykke kød, men kan efterfølgende skæres af.
Samtidig ender du faktisk ud med et meget fedtfattigt stykke kød, da den steges uden ekstra olie/fedt på panden, og egentlig steger i sit eget fedt.

I stedet for den traditionelle krydring med salt og peber, er denne steak “marineret” i soya, hvid peber og hvidløgspulver. Dette er et bevist valg, bla. for at intensivere smagen, da soya er en naturlig kilde til mere umami.

Serveringstips til denne lækre steak er min avocado/ananas relish, som kompensere smagen og saften fra kødet utrolig godt, samt ovnbagte rodfrugter..
Skal det gøres billigt og nemt har bl.a. Findus lavet nogle færdigpakker med rodfrugter, som er krydret og blot skal vendes i ovnen, og smager utrolig dejligt.

Første gang jeg serverede denne var til mine forældre, hvor min far fik en traditionel krydret – salt og peber og med brun sovs til.. Det endte ud med, at min far og jeg delte min steak, og han skubbede sovsen til side for min relish.. Når en gammel steak-elsker giver sådan et kompliment til sin mad, bliver man lidt stolt.. Derefter har han bedt min mor om at lave samme krydring til steaken lige siden.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites