Grønkålssalat med granatæbler

Grønkål er stadig i sæson lidt endnu, og er en af de grove grøntsager som jeg elsker at eksperimentere med.. Hvorfor? – jo, det er en bitter grøntsag, som derfor også er meget svær at gøre delikat og lækker at spise, hvis den blot vendes i en salat, som hvis man lavede den klassiske iceberg, tomat og agurkesalat.

DSC03978

Ikke nok med det, er grønkål i den grad en superfood, som har en masse vigtige stoffer og fibre, som kan forebygge kræft, knogleskørhed og diabetes. Samtidig er den rig på vitamin K (hele 250 ug pr 100 g), som findes i bladgrønt (også spinat), og er et vitamin som jeg personlig mener, at vi ikke har nok fokus på, i forbindelse med at bekæmpe knogleskørhed og måske kræft. Således er vitamin K en vigtig komponent i at binde calcium i knoglerne bl.a. ved at være et bærende element i nogle proteiner som føre til denne proces.

Jeg har ligeledes skrevet lidt mere om grønkål i min opskrift på grønkålsvafler, som du kan finde lige her:
http://foodbaby.dk/2016/01/23/groenkaalsvafler-med-hytteost-glutenfri/

Grønkåls vafler (5)

Såfremt du køber grønkål, kan du dermed bruge den fornuftigt og reducere dit madspild, ved at lave denne salat den ene dag, grønkålsvafler den anden og mine grønkålspandekager til madpakken.

Forleden lavede jeg denne utrolig lækre salat med grønkål, vendt i en skyr/mayo/sennep og æbleeddike dressing samt granatæble og rødløg.. Den er utrolig nem og simpel at lave, og smager fantastisk !
Du har det bitre fra grønkål, de syrlige og lidt sød/sur fra granatæble og hele dressingen springer i munden af den perfekte balance mellem noget sødt, cremet, sennep og syrligt (æbleeddike) til sidst.
Jeg har spist den hele ugen til alt hvad vi nu serverede, og ja – jeg endte endda med at spise den til morgenmaden også !
lækker morgenmad

Jeg har sødet dressingen med Suvida sød, men om du tilsætter lidt almindelig sukker eller andet sødemiddel er helt op til dig. Vigtigst er, at du smager til, da det kommer meget an på hvilken sennep du bruger, og hvor kraftig denne er.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites