- Prep Time: 60 minutes
- Serving: 1 portion (stykker variere efter hvilken form du bruger)
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 310 kcal
- Carbohydrate Content: 9,8 g (12 E%)
- Fat Content: 22,8 g (64 E%)
- Fiber Content: 7,6 g
- Protein Content: 18,6 g (23 E%)
- Serving Size: 100 g marcipan
Sukkerfri marcipan i fyldt chokolade med chokoladeganache
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Marcipan
- Mandler (smuttede) - 55 g
- Suvida sukkererstatning - 15-20 g
- Fedtreduceret mandelmel - 1 spsk (20 g)
- Æggehvide - 1 stk
- Evt lidt mandelessens
- Chokoladeganache
- Mørk sukkerfri chokolade (Jeg bruger Cavalier 85%) - 60 g
- Mælk - 30 g
- Evt smagsgiver
- Sukkerfri Chokolade 70+
Instructions
Mandlerne:
- Kom de smuttede mandler i en minihakker og blend det til "mandelmel"
- Tilsæt Suvida sukkererstatning samt fedtreduceret mandelmel (evt mandelessens) og blend igen.
- Kom til sidst æggehviden i, og saml massen..
- Form marcipanen til en "tyk pølse" og kom noget folie/bagepapir/sølvpapir rundt om den, så den ikke bliver tør..
Fortsæt med chokoladeganachen:
- Smelt chokolade og mælk stille i en gryde.. Jeg gjorde det over et vandbad, men dette kan også gøres i mikrobølgeovnen, ved at varme mælken i mikrobølgeovnen og derefter komme chokoladen i. Hvis du ønsker at tilsætte en smag eller bruge en mælkechokolade, kan du også gøre dette (læs lige over opskriften)
- Kom på køl i nogle timer (2-3), hvorefter den kommes ud og får en tur i blenderen, så du får en cremet ganache.
Lav dine fyldte chokolader
- Temperer noget smeltet chokolade over vandbad og fyld dine chokoladeforme helt op.
- Bank dem mod bordet, så luftbobler forsvinder, hvorefter du vender din chokoladeform med bunden i vejret og kommer chokoladen tilbage til din tempereret chokolade, og dine chokoladeforme er efterladt således, at de kun er fyldte i kanterne og bunden.
- Kom på køl i nogle minutter til den har sat sig.
- Fyld nu dine chokoladestykker op - husk nu kunsten at holde igen, og fyld dem ikke helt op, da du skal kunne lukke dem med chokolade igen. Kom et lag chokoladeganache i først og derefter en lille klump marcipan..
- Temperer nu noget chokolade igen og luk alle dine chokolader. Bank den eventuelt igen mod bordet et par gange, så luftbobler sprænges. Kom på køl igen - gerne en time så du er helt sikker, og få dem derefter ud af formen..
Sukkerfri marcipan
Sukkerfri marcipan er perfekt til denne højtid.
Påsken er lige om hjørnet, og for mange betyder det marcipan/nougat æg eller andre lækre små bidder, med chokolade og marcipan..
På min facebook side, delte jeg i weekenden et link, til alle de opskrifter jeg har, som med god samvittighed kan nydes her i påsken.. Mine tidligere opskrifter på en sund marcipan har altid været ud fra grundopskriften med mandler og dadler. I dag har jeg sat fokus på at den også skal ligne marcipanen (smuttede bl.a. mandlerne) og samtidig har denne et reduceret sukker- og en anelse fedtindhold (da der er brugt affedtet mandelmel også).. Således er dadlerne også skiftet ud med Suvida sukkererstatning, som jeg personligt mener, er det sødemiddel som minder mest om almindelig hvid sukker..
Du kan bruge denne marcipan til at lave lækre marcipankugler eller andet, eller du kan gå denne vej, og lave den som fyldte chokolader, med en skøn chokolade ganache..
Chokoladeganachen har jeg lavet på sødmælk, da det var den mælk vi havde herhjemme.. Brug den mælk du har- måske en mandelmælk? Du kan også vælge at lege videre med din chokoladeganache og erstatte lidt af mælken med kaffe, bailey, contreau eller en pebermyntelikør?
Andre lækre opskrifter til dit påskebord?
Du kan finde andre lækre opskrifter og inspiration gennem dette link – her kan du bl.a. finde en opskrift på sukkerfri nougat eller marcipanhorn : http://foodbaby.dk/?s=marcipan
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Flødeboller - verdens bedste og sukkerfri
Pingback: Bagte æbler med marcipanlåg (sukkerfri) - Foodbaby
Pingback: 2x Sukkerfri Kringler med kagecreme og marcipan/æble