- Yield: 10 min
- Prep Time: 10 min minutes
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 264 kcal
- Carbohydrate Content: 13 g (12 E%)
- Fat Content: 16 g (64 E%)
- Fiber Content: 12 g
- Protein Content: 14 g (24 E%)
- Serving Size: pr 100 g
Proteinrig Nutella (med belgisk chokolade)
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Denne proteinrige sukkerfrie nutella er perfekt til at smøre på et ristet brød, komme på grøntsagsbrød eller toppe din morgenmad/pandekager med.. Hvis du ønsker at gøre den total laktosefri, anvender du blot en mælkefri chokolade. Når du tilsætter mandelmælk (eller vand), kan du selv bedømme hvor fast en konsistens du ønsker. Du kan ligeledes redde den, hvis den er blevet for vandet, ved at tilsætte lidt mere HUSK eller lidt Chiafrø om du vil. Læs mere om nutellaen og mine andre varianter, efter opskriften...
Ingredients
- Hasselnødder - 60 g
- Neutral proteinpulver - 60 g
- Mørk sukkerfri chokolade (Jeg bruger Cavalier 85%) - 120 g
- Friske udstenet dadler - 4 stk
- Mandelmælk (eller anden mælk eller vand) - 2 dl
- Kakaopulver - 4-6 spsk
- Suvida Florsød (eller andet sødemiddel med 1:1 forhold) - 2 spsk
- Evt lidt HUSK eller mere proteinpulver, hvis dette er nødvendigt
Instructions
- Rist hasselnødderne på en pande, så de begynder at poppe lidt.
- Gnid nødderne med dine fingre, så skrællet kommes af, og kom den i en blender, blend det godt.
- Hak chokoladen og kom den over et vandbad, temperer den.
- I mellemtiden tilsættes alle de resterende ingredienser ned til dine hasselnødder, og blendes godt i blenderen.
- Kom nu også chokoladen i og blend igen. Saml det og juster med HUSK/Chiafrø eller mere proteinpulver, hvis den er for vandet, og kom mere mandelmælk/vand i, hvis du ønsker den mere cremet.
Opbevar i en lufttæt beholder (evt i køleskabet, for længere holdbarhed).
Allergens
Proteinrig Nutella – varianter
Denne proteinrig nutella er den første af mine nutella-varianter, som indeholder protinpulver.
På min hjemmeside, har jeg allerede et par andre sukkerfri Nutella-varianter.
Jeg har bl.a. lavet en på mandelsmør , som smager helt fantastisk på grøntsagsbrød eller et ristet fuldkornsbrød.
Samtidig har jeg lavet min nøddelade spread, med rigtig chokolade og hasselnød..
Begge mine nutellaer er – ligesom denne, uden sukker, men sødet helt naturligt med friske udstenet dadler..
Ingen af disse har dog et højt indhold af protein, og efter jeg havde smagt Proteinella fra BodyLab, blev jeg egentlig lidt skuffet over, at de reklamere med, at den indeholder ægte belgisk chokolade, men da jeg henvendte mig til dem, for at høre om de havde lavet en fejl i deres ingrediensliste (ingen chokolade nævnt), skrev de tilbage at den kakao der er i, også bruges til at lave belgisk chokolade.. Kæmpe markedsføringsfejl – kakao og chokolade er ikke det samme og mit lille chokoladehjerte blev meget skuffet. Dog synes jeg at den har en dejlig konsistens og smagte rigtig godt, så derfor valgte jeg, at lave min egen version – med verdens bedste belgiske chokolade (Cavalier 85%)
Denne Proteinrig Nutella
Nutellaen indeholder pr 100 gram 264 kcal, hvilket er 47 % mindre, end andre sukkerfrie varianter, som du kan købe på markedet. Samtidig indeholder den 19% mere protein pr 100 kcal, end andre proteinrige nutella-varianter og 81% mere protein pr 100 kcal end almindelige sukkerfrie nutella-varianter.
Ikke nok med dette, indeholder den 12,4 g kostfibre pr 100 gram, og både dens protein- fibre og fedtindhold giver en god og lang mæthedsfornemmelse samt et mere stabilt blodsukker i timerne efter du har nydt denne proteinrige nutella..
Hvis du ønsker at læse mere om dens energifordeling, kan du klikke på “Nutrition Facts” lige under billedet helt i toppen..
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites