Æblemarmelade – den perfekte følgesvend til ostemaden

Æblemarmelade er et friskt, saftigt og lidt syrligt pift til din traditionelle ostemad.

Jeg har gennem min tid som blogger smagt en del sukkerfri marmelader / syltetøj – ja, kært barn har mange navne, men synes ikke rigtig der findes nogle vildt gode her på markedet. Så jeg valgte at gå i køkkenet og lave min egen version. På den måde slipper jeg også for en æblemarmelade med alle mulige tilsætningsstoffer, men kun de rene råvarer – og jeg kan helt selv vælge, hvilke æbler jeg vil bruge – lige efter den danske sæson.

De fleste marmelader eller syltetøj man kan finde på markedet er utrolig rige på sukker. Ja faktisk er sukker den mest bastante del i de fleste varianter – specielt dem med bær.

Æblemarmeladen er også perfekt i sig selv, hvis du har en nybagt lun bolle, eller som æblemos/topping til din morgenmad – om det så er havregrød eller skyr.

Samtidig er den et must, hvis du laver en lækker dessertpandekage, hvor du har det søde og varme i pandekagen, det cremede og kolde i din is og et friskt modspil med lidt bid i sig og en syrlig tone fra ingefæren i denne marmelade.

På min hjemmeside kan du finde et par opskrifter på dessertpandekager, bl.a. http://foodbaby.dk/2016/02/09/braendende-pandekager-braendenaelde/ , som jeg lavede i forbindelse med Madskoler 2012 og var en kæmpe succes. Du kan også vælge at servere den til bananpandekager til morgenbordet, eller min lidt twistede variant på disse, med kokos .

Æblemarmelade som du ønsker den:

I princippet er alle opskrifter bare forslag til en opskrift, og det er herefter op til dig at tage og føle på den – hvad kan jeg lide, er der noget jeg ikke kan tåle, hvad ville være bedre osv.

Fx kan min kæreste ikke tåle kanel, så jeg lavede en halv portion med kanel (da jeg elsker det), og en halv portion uden. Kan du ikke lide ingefær kan denne undlades. Du kan ligeledes komme ½/½ af æbler og pærer i, hvis du ønsker det.. Fremgangsmåden er den samme, men du giver opskriften dit eget personlige “touch”.

 

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

 

Add to Favourites