Dessertpandekager med Wauw is og friske bær

Dessertpandekager er den perfekte måde at slutte en dag af med, som man har nydt med nogen man holder af.

Desværre indeholder mange utrolig meget sukker, hvidt mel og smør, og de serveres med en is som ligeledes er ren sukker og fedt, hvilket gør denne lækre dessert – knap så sund..dessertoandekager

Derfor har jeg forsøgt at lave en sundere udgave – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller oplevelsen, når man spiser denne lækre sag. Derfor har jeg erstattet sukker med sødeerstatning og melet med halv fuldkorns hvedemel (italiensk, da denne bare gør pandekagerne mere ære, end almindelig hvedemel), og halv fedtreduceret mandelmel. Samtidig er isen erstattet med Wauw is, som er en forholdsvis ny flødeis, der har sparet sukkeret væk.

Wauw is er en flødeis, som har forsøgt at lave en kvalitets is, uden tilsat sukker. Således er den fløjlsblød, med masser af mundfylde og ingredienserne har i den grad en hel anden kvalitet, end mange andre købe is.

Et par eksempler: Wauw is med chokolade er bl.a. lavet på en sukkerfri 72% chokolade, deres pistacieis indeholder pistacienødder i form af ristede pistacie chunks (ingen pistaciemasse) og deres vanilleis er lavet med ægte økologisk bourbon vaniljepulver fra Madagascar.
Jeg har været så heldig at komme i en praktik hos Wauw is, som jeg henvendte mig til, kort efter jeg havde smagt deres is. I denne praktik-periode skal jeg bl.a. opskriftudvikle nogle sukkerfri desserter til deres hjemmeside, og denne er en af dem. Jeg synes dog at retten blev så lækker, at jeg simpelthen bliver nødt til at dele den med jer på min egen side også!

Wauw is og de øvrige opskrifter jeg har lavet, kan du finde lige her: http://wauwis.dk/

Dessertpandekagerne og chokoladesovs

Jeg har tit tænkt over hvordan man kunne lave en lækker chokoladesovs, som ikke blev stiv, med det samme at den mødte den kolde is.. Derfor gik jeg på “ingrediens-rov”, og ville tjekke hvad de chokoladesauce til is indholder, som du kan købe i butikkerne – og wow ! Det er jo bare sukker og næsten (eller ingen) chokolade !

Så jeg prøvede lidt frem, og fik den lækreste chokoladesovs, blot ved at tilsætte lidt mælk til min chokolade, da den var over vandbadet..

Dessertpandekager – energiindhold:

I en pandekage (inkl. fedtstof til stegning) får du 154 kcal – foruden det du kommer ovenpå af godter. Uden fedtstof beregnet med, får du 132 kcal pr pandekage, hvis du laver 4 i alt – du kan også lave dem mindre og få flere pandekager. Dette er store pandekager som fylder en stor bradepande.

Hvis du klikker på “Nutriotion Facts” lige under billedet i toppen, for at se mere om energien pr 100 gram og pr pandekage – fedtstof til stegning er medregnet i disse beregninger.

Her får du faktisk en pandekage, fordelt (med fedtstof at stege i), således at 31 E% kommer fra protein, fedt udgør 42 E% og 26 E% kommer fra kulhydrat. Hvis du beregner den uden fedtstoffet, er det faktisk protein, der udgør den største energikile til disse pandekager (37 E%).

dessertpandekagerdessertoandekager
dessertpandekager

Tropisk dessert og chokoladesauce
Chokoladesaucen ovenpå en tropisk dessert med mango, honningmelon og Wauw is med pistacie og jordbær

Denne opskrift er udarbejdet i forbindelse med mit praktikforløb hos Wauwis, og er dermed tildels sponseret – Opskriften ligger  også på deres hjemmeside.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites