- Yield: 25 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Serving: 4 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 175 kcal (166 kcal)
- Carbohydrate Content: 19,6 g
- Serving Size: Pr portion (pr 100 g)
Bagte æbler med marcipanlåg (sukkerfri)
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Æbler - 2 stk
- Affedtet mandelmel - 30 g
- Havregryn - 25 g
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg bruger Suvida - 35 g - har du en anden sødemiddel svarer denne mængde til alm sukker
- Sukkerfri marcipan - 100 g (Se link nedenfor for hjemmelavet)
- Frugtsaft - 30 g - jeg brugte fersken (sød appelsin kan også bruges)
- Servering
- Kokoscreme - alternativ til piskefløde
- Sukkerfri is
- Evt. lidt chokolade
Instructions
- Æblerne skæres i små mundrette bidder og bringes i kog i lidt vand i 4-5 min.
- Mandelmel, havregryn, sødemiddel og 75 g sukkerfri marcipan blandes sammen.
- Frugtsaften tilsættes således at du får en samlet masse
- Fordel nu æblerne i 4 små serveringsforme eller 1 stor og dæk med dette låg
- Kom i ovnen på 180 grader i 10 min, hvorefter du river de sidste 25 g marcipan over, og giver dem lidt varme igen, til de er dejlig gyldne i overfladen
Tip: Prøv at erstatte æble med pære, blommer eller fersken. Du kan også erstatte lidt af havregrynene med kokosmel.
Allergens
Bagte æbler med marcipanlåg
Bagte æbler med marcipanlåg smager himmelsk til en lækker, cremet vanilleis eller en kokoscreme.
Ikke alene smager den dejlig sød og samtidig frisk og syrlig fra æblerne, men den er også utrolig nem at lave.
Opskriften kan laves på forhånd og lige kort varmes (med den sidste mængde marcipan), inden du skal nyde den med dine gæster. Denne dessert er utrolig lækker sammen med en iskold vanilleis og lidt chokolade, som stille smelter på den varme marcipanlåg.
Til denne opskrift kan du vælge at bruge en købt sukkerfri marcipan, hvoraf jeg kender to på markedet: ISIS/Easis og Odense Marcipan. Eller du kan lave din egen version gennem dette link: Sukkerfri marcipan .
Du kan også prøve at skifte æblerne ud med andre frugter som pære, blomme eller ferskner, og give det en ekstra lækker smag !
Bagte æbler med marcipanlåg indeholder 175 kcal pr portion (166 kcal pr 100 g). Hvis du vil læse mere om energifordelingen i denne opskrift, kan du klikke på “Nutrition Facts” lige under billedet øverst.
NB: Denne er medregnet med en købe-marcipan som indeholder 406 kcal pr 100 gram. Min hjemmelavet marcipan indeholder 310, hvorpå denne beregning vil være væsentlig reduceret ved brug af en hjemmelavet.
Andre lækre dessert-opskrifter som denne bagte æbler med marcipanlåg
På hjemmesiden har jeg efterhånden en del inspiration til sundere desserter. Du kan bl.a finde en opskrift, der minder meget om denne: Bagte frugter og bær (forskellige) med en crunchy låg (af havregryn og nødder), som er en fantastisk ret til morgenmad ovenpå yoghurt eller serveret som dessert til det samme som denne
Du kan ligeledes finde opskriften på nogle dessertpandekager (uden tilsat sukker) som er perfekte med en god sukkerfri is
Samt finde opskriften på mine Kinder (is)æg – som kan lavet sukkerfri hvis du bruger sukkerfrie ingredienser (erstatter sukkeret i isen med 1:1 forhold af en sukkererstatning uden energi).
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites