Guf til is – Så sommeren er reddet

Guf og is er bare som potter og pander – det hører sammen og smager fantastisk !

Desværre er en almindelig opskrift på guf utrolig rig på raffineret kulhydrater og kan dermed hurtigt give kroppen en masse tomme kalorier. Når jeg laver sundere alternativer, er det utrolig vigtigt for mig, at de sunde alternativer bliver mindst lige så gode, som den oprindelige opskrift – så jeg forventer at guf til is skal være fast iGuf til is konsistensen, blød når den rammer tungen, cremet og skal have en sød men frisk smag af bær.

For et par uger siden, gav jeg jer opskriften på mine Flødeboller , som tog mig 10-12 forsøg at lave, inden jeg stillede mig mere end tilfreds (hvilket mine gæster også gjorde).
Der havde jeg nogle rester tilbage af selve min “creme”, som jeg egentlig brugte til guf – og det var helt fantastisk !

Variant af guf til is – den simple opskrift

Du kan dog også lave den på en anden måde, hvor du laver den på 50 g æggehvider, 150 g sødemiddel – med 1:1 forhold af sukker, og som kan tåle at blive varmebehandlet – samt 0,5 dl vand. Fremgangsmåden er den samme som ovenstående, hvor sukker og vand varmes til 117 grader, og det hele skal piskes. Denne udgave indeholder 37 kcal pr 100 gram.

Personligt mener jeg dog ikke, at du får en lige så cremet og fast konsistens, som hvis du laver den med Fiber Sirup – som mine flødeboller er lavet med.

Smagsvarianter af guf

Helt oprigtigt er den rød – sådan ser guf til is ud, når du køber det hos en iskiosk. Men ved mange opskrifter er den helt hvid. Hvis du laver ovenstående opskrift, er det utrolig nemt at give den både farve og smag, helt naturligt. Dette gøres ved at smuldre enten frysetørret jordbær eller hindbær, og derefter komme ned i massen, mens du pisker på livet løs med din elpisker.

Guf til is

Server denne guf til is sammen med en god kvalitets is, evt. mine sukkerfrie flødeboller, en sukkefri syltetøj og haps – så har du dig en lækker hjemmelavet Gammeldaws vaffel.

Du kan også servere denne guf til en hjemmelavet bananis eller min Sunde cremet Peanut butter iskugle .

Klik på “Nutrition Facts” under billedet øverst, og du kan se, hvordan næringsstof fordelingen er på denne.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites