Nødde krokant (sukkerfri udgave)
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Mandler - 60 g
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg bruger Suvida - 40 g
- Kokosolie - 1 lille tsk
- evt. sukkerfri marcipan - 30 g
Instructions
- I en gryde opvarmes alle ingredienserne, til sukkeret tager farve og det småbobler.
- Kom det på et stykke bagepapir og køl ned
- Blend det hele godt i blenderen så det knuses i mindre stykker
Opbevar i en lufttæt beholder i ca 1 måned.
Allergens
Nødde krokant – uden tilsat sukker
Denne krokant af nødder er simpelthen fantastisk til næsten alt !
I forbindelse med min praktik hos Wauw is, laver jeg en del opskrifter med is uden tilsat sukker..
Jeg har lovet at give 10-15 opskrifter, og et par af dem er allerede delt her på hjemmesiden også – sidst var min Issandwich (uden tilsat sukker) samt hjemmelavet Guf til is (Uden tilsat sukker) .
Denne udgave er lavet på mandler eller eventuelt en blanding af nødder.
Brug din nøddekrokant til alt
Denne nøddekrokant kan bruges på mange måder, og giver retten et dejligt crunch.
Du kan bl.a. bruge den som:
- Topping af en sukkerfri is, hvilket giver et dejligt crunch til den bløde og cremet is
- Komme den ovenpå din morgenmad, som en slags granola – server 1 spsk af denne sammen med friske bær
- Frys en banan med smeltet chokolade og denne krokant drysset ovenpå
- Lav en Rocky Road og kom denne i det smeltede chokolade
- Lav en lækker hjemmelavet Guf til is (Uden tilsat sukker) og server sammen med jordbæris og denne krokant af nødder på toppen
Opskriften kan klare sig i et ca. 1 måned i en lufttæt beholder.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Hvad mener du med “1:1 forhold med sukker” . Kunstigt sukker søder jo meget mere. Desuden søder de forskellige typer meget forskelligt. Hvordan navigerer man i det felt?
Hej Kirsten..
Det er netop for at hjælpe at jeg skriver 1:1 forhold.. De sødemidler jeg bruger er lavet sådan, at 1 g sødemiddel svarer til 1 g sukker. På den måde er der samme fyldemasse. I denne opskrift er det lige gyldigt med fyldemassen.. Men når jeg skriver 1:1 forhold er det netop sådan, at du kan bruge det sødemiddel du har derhjemme.. har du eks. Sukrin + svarer 1 spsk sødemiddel til 2 spsk sukker.. Derfor skal du bruge den mængde sødemiddel, som vil svarer til den mængde sukker, der er angivet..
Håber det hjalp og god dag 🙂
Pingback: Bananis - den perfekte snack - Foodbaby