Islagkage – ala Daim islagkage

Islagkage har efter min mening altid været undervurderet.
Specielt denne – hvor bunden er lavet af en marengs med en masse sunde fedtsyrer fra mandlerne !Islagkage

Det har altid været en tradition hos min familie nytårsaften, at vi skulle have Drømme Daim Islagkage som dessert.
Denne opskrift er taget direkte fra vores traditionelle Daim iskage, hvorefter jeg har erstattet sukkeret med sødemiddel og den hjemmelavet is med en færdiglavet sukkerfri vanille- eller jordbæris (her brugte jeg Wauw is).

Hvis du kender den traditionelle opskrift på Daim islagkage, så har du sikkert hurtigt fundet en lille “fejl” i denne opskrift? – For i den traditionelle udgave skal der 150 g mandler i bunden.
Min mor og jeg har altid kommet 200 g i, da dette giver en meget bedre smag og konsistens. Dette kan ogsåses, da mange der har hentet den traditionelle opskrift, altid spørger min mor, om hvad hun har gjort anderledes?

IslagkageDenne udgave er reduceret på fedt og sukker. Af samme grund indeholder denne udgave 273 kcal pr 100 gram, hvorimod den traditionelle opskrift giver dig 372 kcal pr 100 gram – og dette er til trods for, at jeg kommer 50 g flere mandler i, end den traditionelle opskrift på en drømme daim islagkage.

Hvis du ønsker at se mere om energifordelingen, kan du klikke på “nutrition facts” øverst lige under billedet.

Islagkage – den perfekte dessert

Ikke alene smager denne islagkage fantastisk, er rig på sunde fedtsyrer og reduceret på energi, kulhydrater samt fedt. Den kan ligeledes lavet flere dage inden der kommer gæster, og serveres med det samme..

På den måde letter det presset fra dig, hvis du har en masse andet mad, som også skal laves.

Eftersom denne opskrift er en sukkerfri udgave af Drømme Daim Islagkage, kan jeg selvfølgelig ikke komme Daim i min is – dette kan du dog alligevel komme i, med god samvittighed, hvis du ønsker en Daim is.
I stedet har jeg kommet Cavalier 85% chokolade og deres mælkechokolade med hasselnødder i isen.

Islagkage Islagkage

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites