Chokolademuffins – og vanilleis

I forbindelse med mit praktikforløb hos Wauw is, har jeg lavet denne lækre chokolademuffins . Med en næsten blødende midte, som er perfekt til en god vanille- eller jordbæris.

Disse chokolademuffins kan du lave på flere måder. Du kan enten komme dem i muffinsforme, i små soufflé skåle eller bage en stor chokoladekage heraf.
Du får en dejlig intens chokoladesmag, uden mel eller raffineret sukker. Chokoladen jeg brugte var Cavalier’ 85% chokolade.


 Råvarerne i denne chokolademuffins

Chokolade: 

Det har gang på gang vist sig, at en mørk chokolade (minimum 70%) har pochokolademuffinssitive gevinster at hente for din krop. Mørk chokolade er rig på en antioxidant – polyphenol, som hedder en flavonoid. Flavonoider menes at være den helt store årsag til denne sundhedsmæssige gevinst. Mørk chokolade har således vist sig at kunne reducere risikoen for at udvikle diabetes, forhøjet blodtryk og blodpropper. Mekanismerne der sidder bag menes bl.a. at være den effekt mørk chokolade har, på dine blodårer. Således at de udvider sig, og der dermed bliver mere passage for blodet til at trænge igennem. Det har ligeledes vist at kunne gøre LDL-kolesterol (det Lede), mindre skadeligt.
Samtidig er den mættet fedtsyrer i chokolade en mellemlangkædet mættet fedtsyrer kaldet stearinsyre, som ser ud til at have meget nemt ved at passere vores blodårer.
Samtidig er kakao/chokolade rig på bl.a. magnesium, som er vigtig for vores knogler, muskler og et velfungerende stofskifte. Mørk chokolade øger mængden af stoffet seroronin i din hjerne – en følelse af glæde, velvære og reduceret stress.

 Olie

Olie – specielt rapsolie er rig på umættet fedtsyrer, som er gode for din krop. Alle mennesker skal have fedt.
Det fedt vi spiser er bl.a. med til at regulere vores kropstemperatur, danne hormoner og omkreds om vores celler.
Jeg bruger personligt altid rapsolie når jeg kan komme til det. Den indeholder væsentlig mere omega 3, sammenlignet med olivenolie. Således indeholder Rapsolie 2 gange mere omega 6 end omega 3, hvorimod olivenolie indeholder hele 14 gange så meget omega 6, sammenlignet med omega 3. Rapsolie er rig på vitamin E. En fedtopløselig antioxidant, som har vist sig at være særlig effektiv til at bekæmpe frie radikaler inde i dine celler. (nedbrydende mekanismer i kroppen). Her indeholder rapsolie også væsentlig mere vitamin E (18,4 a-TE pr 100 g) end Olivenolie (5,10 a-TE pr 100 g)

Æg

Æg har først været den helt store synder, hvis man havde forhøjet kolesterol og er i dag et frelst produkt, hvis man er på slankekur eller går op i sin sundhed. Lad mig starte med at slå fast, at det ikke er sundt, at spise 4 æg hver dag – alt med måde. Der er stadig kolesterol i æg. Du kan med fordel vælge at spise 2 hele æg, og 3 æggehviderchokolademuffins i stedet. På den måde reducere du mængden af kolesterol og fedt i det mad du spiser, og øger samtidig mængden af proteiner.

Når det så er sagt, så er æg en fantastisk naturlig vitaminpille!
Æggehviden består primært af proteiner og indeholder alle de essentielle aminosyrer (livsvigtige proteiner). Æggeblommen er rig på vitaminer og mineraler. Faktisk indeholder æggeblommen stor set alle vitaminer og mineraler, foruden vitamin K og -C.

Sødemiddel

Den chokolade du vælger vil helt naturligt afgive noget sødme.
Derforuden indeholder denne opskrift sødemiddel, for at give den rette smag.
Det er helt op til dig hvilket sødemiddel du bedst kan lide at bruge, bare sørg for, at det har samme fylde-masse som sukker. Så du ikke får en “omelet/soufflé” lignende chokolademuffins eller en utrolig sød en, hvis den søder 2 gange alm raffineret sukker. Sødemiddel er et godt alternativ til de søde sager, da du reducere sukker- og kalorieinholdet. Samtidig vil det endelige resultat sjældent påvirke dit blodsukker på samme måde, som hvis du brugte alm. raffineret sukker. Jeg bruger Suvida Søde- og bageerstatning når jeg bager produkter. Jeg synes personligt at det giver det bedste resultat som minder mest om sukker. Suvida søde- og bageerstatning indeholder en smule energi fra de fibre der er i. Den er sødet med erythritol (også kendt som Sukrin) og Inulin.
Inulin bliver betragtet som et præbiotisk stof – dvs. et stof der indholder sundhedsfremmende komponenter. Inulin kan ikke omdannes i tyndtarmen, og dermed bliver til “mad” for tyktarmens bakterier og har lidt samme effekt som A-38. Det har i studier bla. vist sig at reducere produktionen af kræftfremkaldende stoffer og sygdomsfremkaldende stoffer i tyktarmen samt sænke pH-værdien i tyktarmen.

Affedtet mandelmel

Affedtet mandelmel er et fantastisk koncept ! Det erstatter alle mel-typer 1:1, og er uden gluten, stivelse – reduceret på fedtindholdet og indeholder meget mere protein (40 g/100g) sammenlignet med almindelige meltyper (10,5 g/100 g) eller fuldkornsmel (10,7 g/100 g).

Klik på “nutrition facts” lige under billedet i toppen, for at læse om energifordelingen på disse chokolademuffins

Du kan føchokolademuffinslge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites