Kikærter – ristet og saltet

Kikærter indeholder hele 20,4 g protein pr 100 gram (i ukogt tilstand) og er derfor en fantastisk snack eller som topping til salater. Samtidig indeholder de 12,2 g kostfibre, hvilket gør, at de både mætter i længere tid og giver et stabilt blodsukker over den lange eftermiddag. Når du iblødsætter og koger kikærterne, vil de helt automatisk øges i volume, da de suger en del væske til sig. Derpå vil 100 gram ukogt tilstand, ikke være den samme værdi, som i kogt. Rå kikærter indeholder 368 kcal pr 100 gram, hvorimod jeg vil tro, at mængden i kogt svare til når du koger pasta. Det vil sige at kikærterne suger 2,5 gange sin vægt, og vil da indeholde 147 kcal pr 100 gram.

Jeg synes kikærterne er fantastiske, da jeg længe har søgt efter en let snack, som samtidig kunne give mig nogle proteiner, og ligesom mine Protein chokoladeboller med chia og hytteost , er disse fantastiske til at tage med på farten. Jeg vil hellere have mine proteiner fra sådanne kilder, som både mætter og giver min krop næring, end jeg vil have det gennem proteinbarer, som også giver mig mavepine, da de indeholder så mange fibre, og jeg allerede spiser en meget fiberrig kost.

Ristet og saltet

De er efterhånden ret populære. Du tilbereder nogle kikærter på samme måde, som hvis du laver saltet mandler. Jeg synes du får det bedste resultat, ved at tage dig tid til at lave dem. Således kræver de lang tid i ovnen og det bedste resultat kommer, hvis du laver dem fra bunden, og ikke køber dåse kikærter.
Jeg synes personligt, at de opskrifter der ligger, hvor de skal svitses på panden med olie, giver et blødt og kedeligt resultat. Derfor prøvede jeg at følge samme procedure, som når jeg laver mine Tangsaltet mandler (Med wasabi) – og dermed give dem en tur i ovnen. Jeg gav dem 150 grader varmluft, og så handler det om, at give dem så lang tid, at de begynder at poppe inden i ovnen. Derpå får du nogle dejlig knasende og sprøde kikærter, som kan krydres lige som du ønsker.

 

Add to Favourites