Kikærter – ristet og saltet
Ingredients
Instructions
- Tilbered kikærterne efter anvisningerne på posen
- Kom dem i koldt vand natten over og kog derefter i 40 min. - Efter de 40 min, bruger du 2 dl vand og 1-2 spsk salt (alt efter hvor saltet du ønsker dem) pr 200 gram kikærter du vil bruge, og koger i yderlig 20 min (NB: kikærterne skal koges i 1 time).
- Si nu vandet fra, og fordel kikærterne på bageplader med bagepapir. Drys evt. med krydderi - hvidløg, chili, paprika, cayenne peber e.l.
- Kom nu i ovnen på 150 grader ved varmluftovn i ca 1-1½ time alt efter din ovn.
Kikærterne er færdige når de popper, har taget farve og er blevet sprøde. - Opbevar i en lufttæt beholder
Kikærter – ristet og saltet
Kikærter indeholder hele 20,4 g protein pr 100 gram (i ukogt tilstand) og er derfor en fantastisk snack eller som topping til salater. Samtidig indeholder de 12,2 g kostfibre, hvilket gør, at de både mætter i længere tid og giver et stabilt blodsukker over den lange eftermiddag. Når du iblødsætter og koger kikærterne, vil de helt automatisk øges i volume, da de suger en del væske til sig. Derpå vil 100 gram ukogt tilstand, ikke være den samme værdi, som i kogt. Rå kikærter indeholder 368 kcal pr 100 gram, hvorimod jeg vil tro, at mængden i kogt svare til når du koger pasta. Det vil sige at kikærterne suger 2,5 gange sin vægt, og vil da indeholde 147 kcal pr 100 gram.
Jeg synes kikærterne er fantastiske, da jeg længe har søgt efter en let snack, som samtidig kunne give mig nogle proteiner, og ligesom mine Protein chokoladeboller med chia og hytteost , er disse fantastiske til at tage med på farten. Jeg vil hellere have mine proteiner fra sådanne kilder, som både mætter og giver min krop næring, end jeg vil have det gennem proteinbarer, som også giver mig mavepine, da de indeholder så mange fibre, og jeg allerede spiser en meget fiberrig kost.
Ristet og saltet
De er efterhånden ret populære. Du tilbereder nogle kikærter på samme måde, som hvis du laver saltet mandler. Jeg synes du får det bedste resultat, ved at tage dig tid til at lave dem. Således kræver de lang tid i ovnen og det bedste resultat kommer, hvis du laver dem fra bunden, og ikke køber dåse kikærter.
Jeg synes personligt, at de opskrifter der ligger, hvor de skal svitses på panden med olie, giver et blødt og kedeligt resultat. Derfor prøvede jeg at følge samme procedure, som når jeg laver mine Tangsaltet mandler (Med wasabi) – og dermed give dem en tur i ovnen. Jeg gav dem 150 grader varmluft, og så handler det om, at give dem så lang tid, at de begynder at poppe inden i ovnen. Derpå får du nogle dejlig knasende og sprøde kikærter, som kan krydres lige som du ønsker.
Add to Favourites
Men man skal dog huske at når man rister den efterfølgende i ovnen smider de en del af deres ophobede væske, hvilket resulterer i at kcal-indholdet pr 100gr øges væsentligt igen. Vil skyde på at det bliver tæt på deres oprindelige tørrede næringsværdi…
Det er helt rigtig Rune, jeg fik desværre ikke vejet dem da de kom ud af ovnen da jeg delte dem op i flere forsøg (også derfor jeg ikke har opgivet en mængde her).. Dog kan jeg sige, at de stadig var lidt større da de kom ud af ovnen end da jeg havde dem i posen 🙂