Koldskål – efter traditionel opskrift

Koldskål hører bare til sommeren, og den behøver bestemt ikke at være usund, en stor kalorie- eller sukkerbombe. På hjemmesiden kan du allerede finde en version på en Sukkerfri koldskål med æg og skyr , som er blevet utrolig populær. Men da jeg sidste år fandt sammen med Rasmus, lavede vi den ud fra hans mors opskrift, som egentlig nok er den mest traditionelle – og dermed ikke kræver ret mange ingredienser.

Det gode ved sødemidler som søder 1:1 – dvs. 1 gram sødemiddel, svarer til 1 gram sukker er, at du meget nemt kan forvandle en traditionel dessert, til et sukkerfrit alternativ uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens. Jeg bruger altid Suvida som sødemiddel, da jeg synes det er det bedste sukker alternativ, og giver den bedste “Sukker smag”. Jeg vil til hver en tid fraråde dig, at gå ud og investere i nye sødemidler.. Fordelen ved, at jeg anvender Suvida der søder 1:1 med sukker er, at du kan omregne det til dit sødemiddel.

I denne opskrift skal der eksempelvis bruges 3 spsk Suvida, hvilket svarer til 3 spsk sukker. Søder dit sødemiddel 2 gange alm sukker, skal du altså bruge 1½ spsk sødemiddel.

HUSK heller ikke at være fanatisk !

I opskriften ovenfor kommer jeg med eksempler på, hvad du kan servere til din sukkerfri koldskål, men værd nu endelig ikke fanatisk ! Har du lyst og elsker Kammerjunker, så tøv ikke med at kommer kammerjunker i ! Du kan evt. kommer halvdelen af den mængde i, som du normalt spiser (knus dem evt, så de fylder mere), og kom dertil også friske jordbær i, som fylde og erstatning for den sidste halvdel kammerjunker..

Lige ganske kort – Når du nu endelig skal have Kammerjunker, så husk på, at nogle produkter sælger sig selv bedre end de egentlig er. Kig derfor godt på ingredienslisten og vurder om energifordelingen over fedt, protein og kulhydrat er så forskellig, fra det du erstatter det med. Læs evt også ingredienslisten igennem og vurder den.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites