Karamel – uden tilsat sukker

Sukkerfri karamel ? Kan det virkelig smage godt? Her er svaret: JA!

De her er simpelthen så lækre og kan laves med mange forskellige smagsvarianter !
Jeg lavede dem med peanut butter og fandt egentlig ud af, at de var overraskende lette at lave !

Jeg har forsøgt på at lave en ernæringsforbedret udgave af karamel 5 gange nu, før dette karamelforsøg lykkedes. Mine største problemer var i starten, at den ikke smagte nok af rigtig karamel, og ikke havde den ønsket konsistens (her brugte jeg dadler og sukrin som sødemiddel). Mit næste problem var, at de blev krystaliseret, da sødemidlet ikke kunne opløses i “siruppen”, som består af vand, sødemiddel og fiber sirup clear. Når den blev kold, blev det en ret ubehagelig oplevelse af komme igennem, og jeg kasserede også de forsøg. Her brugte jeg ren Sukrin som sødemiddel sammen med fiber sirup.

Sødemiddel – hvordan vurdere du det her?

Jeg bruger altid Suvida søde- og bageerstatning når jeg skal have opløst sødemidlet, dvs. når det indgår i bagværk og specielt når det skal blive til en sirup som denne, og ikke blot bruges i kager eller boller. Det skyldes at deres sødemiddel er lavet på Erythritol (du kender det som sukrin) og INULIN. Inulin er en fiber, som også er anderkendt for at have en præbiotisk virkning i dine tarme (ligesom A-38 og Yacon sirup ). Ikke alene reducere de transittiden (dvs hvor længe du har maden i dine tarme), men de øger ligeledes aktiviteten af visse tarmbakterier. Inulin gør ligeledes, at dette sødemiddel kan opløses på samme måde som vand, og dermed ikke krystallisere. Hvis du har prøvet at lave nogle af mine opskrifter, eks. Flødeboller eller Guf til is (Uden tilsat sukker) , og konsistensen har været mærkelig, så har du højst sandsynlig svaret lige her..
Så ikke nok med at dette sødemiddel har nogle sundhedsegenskaber at hente, det gør ligeledes, at du kan lave opskrifter som disse sukkerfri og så er det relativ billigere sødemiddel, end mange andre på markedet (50 kr for 500 g i Føtex sidst jeg købte det, mod 49 kr for 250 g sukrin, sidst jeg købte det).

Fordelen ved dette er ligeledes, at du erstatter sukkeret med 1:1 forhold med sødemidlet. Dvs skal der i den originale opskrift 300 g sukker i, kan du erstatte den med 300 g sødemiddel af denne, da 1 g suvida sød- og bageerstatning svarer til 1 g sukker. På den måde får du også samme massefylde..

Vælger du nu at bruge et andet, fx Sukrin+ som søder dobbelt så meget som alm sukker, skal du fx i denne opskrift kun bruge 62 g.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites