- Yield: 85 min
- Prep Time: 45 minutes
- Cook Time: 40 minutes
- Serving: 14-15
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 188 kcal
- Carbohydrate Content: 20,9 g
- Fat Content: 9,8 g
- Fiber Content: 19,6 g
- Protein Content: 7,6 g
- Saturated Fat Content: 3,8 g
- Serving Size: Pr stk ved 15 muffins
- Unsaturated Fat Content: 6 g
Flødebolle muffins – uden tilsat sukker og ernæringsforbedret
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Chokoladekage
- Æg - 2 stk
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg brugte Suvida sød og bag - 200 g
- Friske udstenet dadler - 110 g
- Mandelmel (fedtreduceret) - 150 g
- Kakaopulver - 80 g
- Bagepulver - 1 tsk
- Natron - 0,5 tsk
- Kornene fra 1 vanilestang
- Mælk - 2 dl
- Olie/ flydende becel / - 40 g
- Chokolade - 60 g
- Flødebollecreme
- Flødebolleopskrift 1 portion - se link nedenfor
- Chokolade til overtræk + evt drys - Samt kakaosmør (eller kokossmør)
Instructions
- Pisk æggene luftige med sødemidlet.
- Tilsæt derefter alle de "våde ingredienser" og pisk det igen
- I en blender/food processor tilsættes de pisket, våde ingredienser samt de frise dadler og det hele blendes godt sammen.
- Kom nu alle de tørre ingredienser i, og giv den et sidste blend.
- Fordel dejen i muffinsforme - 12-14 stk og kom dem på den anden nederste rille i ovnen på 180 grader, varmluft i ca. 20-30 min alt efter din ovn.
- I mellemtiden laves selve cremen til flødebollerne , kom evt smag i, jeg kan varmt anbefale frysetørret hindbær eller jordbær. Lad flødebollecremen stå og trække, indtil dine muffins er fuldstændig afkølet.
- Når de er kolde kommes cremen i en sprøjteform og fordeles på dine muffins. Lad den stå på køl i ca 1 time, inden den skal overtrækkes med chokolade
- Chokolade og kakaosmør kommes i en skål og placeres over vandbad, temprer chokoladen og vend nu dine chokolade muffins ned i chokoladen. Et godt tip her kan være at chokoladen hældes ud over chokoladekagen i stedet, da den er svær at vende i den smeltet chokolade, grundet din chokolademuffins. Du kan også hælde chokolade ned overden med en spsk eller pensle den.
- Drys med det du ønsker og lad nu chokoladen størkne enten ude i stuetemperatur eller på køl.
Server gerne på dagen, da det er to produkter, som helst skal stå i forskellig temperatur. Således er flødebollecremen bedst på køl, mens chokoladekagen er bedst i stuetemperatur.
Flødebolle muffins – uden tilsat sukker
Flødebolle muffins – ja det lyder lidt sjovt ikke?
Ikke desto mindre er det en utrolig lækker smagskombination, som jeg første gang så, i en af de Facebook-grupper, som jeg er medlem af. Efter jeg lige har lavet opskriften på mine sukkerfri flødeboller , tænkte jeg at denne opskrift burde være forholdsvis nem at lave i en sukkerfri og ernæringsforbedret udgave, da en af de letteste kager at gøre sundere, er netop chokoladekager..
Til flødebolle muffins har jeg ved både chokolade muffins og selve flødebollecremen sødet med Suvida – søde og bagemiddel. Hele forklaringen på, hvorfor jeg gør det, samt hvorfor jeg anbefaler den – særligt til flødebollerne, kan du læse mere om i mit tidligere opslag med sukkerfri karameller. En af årsagerne er deres sødemiddel inulin, som har præbiotiske egenskaber. Den anden årsag er, at de kan opløses i vand, og dermed ikke får en “krystalliseret”konsistens og smag.
Samtidig koster de kun 50 kr for 500 g, hvilket er et af de billigere sødemidler.
Som variation kan du også lave disse lækre chokolademuffins uden toppingen, evt toppe dem med en lækker dadel/kakao/kokos glasur, eller komme lidt mere chokolade i dine muffins.
Disse muffins (med flødebolle og chokoladeovertræk, indeholder lige godt 200 kcal pr stk ved 15 stk (188 kcal helt præcis). Du får det flotte tynde lag chokolade som overtræk, ved at smelte kakaosmør i. Dette gør chokoladen mere flydende når den er smeltet og dermed nemmere at påføre din flødebolleskum.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites