- Yield: 100 min
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Serving: 6 personer
Fødselsdags lagkage – uden tilsat sukker
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Lagkagebunde
- Mandler - 200 g
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg brugte Suvida sød og bag - 100 g
- Marcipan (sukkerfri) - 50 g
- Æggehvider - 3 stk
- Vaniljecreme
- Sødmælk - 2,5 dl
- Suvida Florsød (eller andet sødemiddel med 1:1 forhold) - 75 g
- Æggeblommer - 3 stk
- HUSK - 2 tsk
- kornene fra 1 vaniljestang
- Pisket piskefløde - 4 spsk
- Marscapone creme
- Marscapone - 250 g
- Piskefløde - 2,5 dl
- Suvida Florsød (eller andet sødemiddel med 1:1 forhold) - 2-3 spsk
- Kornene fra 1 vaniljestang
- Pynt
- Banan
- Jordbær
- Hakket chokolade
Instructions
Start med at lave bundene
- Hak mandler og marcipanen fint i en minihakker/blender
- Fordel æggene i 2 skåle, så de 3 hvider er for sig, og de 3 blommer er for sig (såfremt du ikke er bange for salmonella).
- Hviderne piskes nu stive. Sødemiddel tilsættes og piskes glat igen.
- Vend forsigtigt nødderne og marcipanen ned til æggehviderne og fordel denne på et fad beklædt med bagepapir.
- Kom i ovnen på 175 grader i 30-45 min
- Lad den køle helt af
Lav i mellemtiden vaniljecremen:
- Mælken varmes stille op i en gryde sammen med vaniljen - både kornene og stangen
- I mellemtiden piskes æggeblommerne og flordrys sammen til en "æggesnaps".
- Kom HUSK i, men rør ikke i det.
- Når mælken er varm, tilsættes denne ned i æggesnapsen under kraftig piskning.
- Kom tilbage i gryden og over varmen og rør rundt, til cremen har en fed og klæbrig konsistens.
- Lad den køle ned i køleskabet med film om (helt nede ved cremen, så der ikke dannes kondens).
- Når den er kold piskes den let og cremet sammen med det pisket fløde
Lav samtidig marscapone cremen:
- Alle ingredienserne piskes, indtil du har en tyk og dejlig creme. Denne kommes ligeledes på køl indtil du skal lave lagkagen.
Tidligst et par timer inden kan lagkagen laves: Skær bunden ud lige på midten, så du nu har to lige store stykker. På den ene fordelen vaniljecremen (eventuelle rester kan nydes med en spsk 😉 det er jo en fødselsdagskage) Herefter fordeles hakket banan ud over cremen (kan undlades). Nu topper du med den anden bund, som derefter får et lag med marscapone cremen. Du kan også vælge at lave små toppe af denne med en sprøjteform, og derefter toppe med friske jordbær og hakket chokolade. Server gerne over samme dag, da både bananer og jordbær går i en meget hurtig modningsproces, samtidig med at bunden bliver lidt blød, da den suger væske fra cremen.
5 stars - based on 1 review(s)
Lagkage – 1 års fødselsdag !
Fødselsdag kræver lagkage – og i dag fylder foodbaby.dk 1 år !
I dag for et år siden skiftede jeg min gamle blog ud, med denne hjemmeside !
Det skal selvfølgelig fejres med en utrolig lækker lagkage – denne gang uden tilsat sukker.
Lagkagen er lavet ud fra samme bund, som min Drømme Islagkage (Uden tilsat sukker) , men har fået et lille frækt bekendskab med marcipan for ekstra smag i denne. Derfra er den lavet med en sukkerfri udgave af vaniljecreme, da det simpelthen bare er det bedste i kager ! Her har jeg brugt HUSK i stedet for majsmel, for det første fordi jeg aldrig har haft, eller kommer til at bruge majsmel herhjemme, og jeg havde HUSK, men også for at øge mængden af fibre lidt. Du kan vælge at erstatte dette med majsmel hvis du har det.
Jeg har ligeledes brugt sødemidler fra Suvida, da jeg lige havde dem hos mig. Du kan bruge det sødemiddel du har derhjemme, men husk på, at fx i bunden, har sødemidlet en vigtig betydning for volumen. Dvs hvis du søder med et flydende sødemiddel der søder 20 gange den mængde sukker søder med, så vil du miste noget volumen i bunden, som måske vil falde sammen eller give en anden konsistens som slutresultat. I de to cremer har dette en mindre betydning med at bruge en flor-erstatning gør, at du ikke får de små “sukkerkrystaller” i din creme, hvilket uden tvivl giver et ringere slutresultat. Suvida søder med 1:1 forhold til sukker, hvilket har gjort det nemt for mig at følge en original opskrift, og blot erstatte sukker med sødemiddel. Det gør ligeledes din opgave nemmere. Der findes et hav af sødemidler på markedet, og står du allerede med et derhjemme, vil jeg aldrig anbefale dig, at gå ud at købe et nyt. Det handler om at tilpasse. Bruger du et sødemiddel der søder dobbelt så meget som sukker, skal mængden af flordrys altså reduceres med to.
Til slut kan du jo altid erstatte sødemidlerne her med sukker og flormelis (præcis i samme mængde), hvis du vil undgå sødemidler, men stadig synes den ser lækker og indbydende ud.
Add to Favourites
Jeg lavede denne lagkage på min fødselsdag, og den var mega god.
Hele min familie var vild med den.
Kan helt klart anbefalde at lave den.
Tak for den lækre opskrift