Lagkage – 1 års fødselsdag !

Fødselsdag kræver lagkage – og i dag fylder foodbaby.dk 1 år !

I dag for et år siden skiftede jeg min gamle blog ud, med denne hjemmeside !
Det skal selvfølgelig fejres med en utrolig lækker lagkage – denne gang uden tilsat sukker.

 Fødselsdags lagkage 4Lagkagen er lavet ud fra samme bund, som min Drømme Islagkage (Uden tilsat sukker) , men har fået et lille frækt bekendskab med marcipan for ekstra smag i denne. Derfra er den lavet med en sukkerfri udgave af vaniljecreme, da det simpelthen bare er det bedste i kager ! Her har jeg brugt HUSK i stedet for majsmel, for det første fordi jeg aldrig har haft, eller kommer til at bruge majsmel herhjemme, og jeg havde HUSK, men også for at øge mængden af fibre lidt. Du kan vælge at erstatte dette med majsmel hvis du har det.

Jeg har ligeledes brugt sødemidler fra Suvida, da jeg lige havde dem hos mig. Du kan bruge det sødemiddel du har derhjemme, men husk på, at fx i bunden, har sødemidlet en vigtig betydning for volumen. Dvs hvis du søder med et flydende sødemiddel der søder 20 gange den mængde sukker søder med, så vil du miste noget volumen i bunden, som måske vil falde sammen eller give en anden konsistens som slutresultat. I de to cremer har dette en mindre betydning med at bruge en flor-erstatning gør, at du ikke får de små “sukkerkrystaller” i din creme, hvilket uden tvivl giver et ringere slutresultat. Suvida søder med 1:1 forhold til sukker, hvilket har gjort det nemt for mig at følge en original opskrift, og blot erstatte sukker med sødemiddel. Det gør ligeledes din opgave nemmere. Der findes et hav af sødemidler på markedet, og står du allerede med et derhjemme, vil jeg aldrig anbefale dig, at gå ud at købe et nyt. Det handler om at tilpasse. Bruger du et sødemiddel der søder dobbelt så meget som sukker, skal mængden af flordrys altså reduceres med to.

Til slut kan du jo altid erstatte sødemidlerne her med sukker og flormelis (præcis i samme mængde), hvis du vil undgå sødemidler, men stadig synes den ser lækker og indbydende ud.

Lagkage Lagkage

Add to Favourites