- Yield: 60 min
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 20-25 minutes
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 228 kcal
- Carbohydrate Content: 14 g
- Fat Content: 14 g
- Fiber Content: 6 g
- Protein Content: 10 g
- Saturated Fat Content: 8 g
- Serving Size: Pr 100 g
- Unsaturated Fat Content: 6 g
Ernæringsforbedret Mælkesnitter
**** Dette blogpost er sponsoreret af Suvida
Ingredients
- Friske udstenet dadler - 50 g
- Mælk - 1 dl
- Kornene fra 1 vanilestang - Eller 0,5 tsk ren vaniljepulver
- Kakaopulver - 3 spsk
- Mørk sukkerfri chokolade (Jeg bruger Cavalier 85%) - 45 g
- Mandelmel (fedtreduceret) - 55 g
- Havregryn (evt glutenfri) - 25 g
- Æg - 2 stk (Eller 1 æg og 1½ hvide)
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg bruger Suvida - 35 g
- Bagepulver - 0,5 tsk
- Honning/mælkecreme
- Flødeost (se nedenfor) - 200 g
- Honning - 20 g
- Sødemiddel (1:1 forhold med sukker) - jeg bruger Suvida flordrys - 10 g
- Vaniljepulver - 0,5 tsk
- Citronsaft
Instructions
Chokoladekagen:
- Blend alle ingredienserne i en food processor/blender og kom på et stykke bagepapir. Fordel den tyndt, så kagen ikke bliver tyk.
- Kom i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 min
I mellemtiden laves honning/flødeost cremen:
- Alle ingredienserne til cremen vendes sammen og smages til med citronsaft.
Når kagen er kommet ud og kølet ned, skæres den over på midten. Den ene halvdel smøres med cremen, hvorpå den anden halvdel kommes ovenpå. Skær dine mælkesnitter ud i ønsket størrelse og kom på køl. Når cremen har sat sig i et par timer er den helt perfekt. Opbevar på køl til de er spist.
Ernæringsforbedret Mælkesnitte
Vi har sikkert alle oplevet følelsen. Som barn åbner du din madpakke og venter spændt på at se, hvad mor har puttet i. I de første skoleår/børnehaven var noget af det bedste jeg vidste, når min mor havde kommet en Kinder Mælkesnitte i min madpakke.
I mellemtiden voksede jeg lidt fra Kinder Mælkesnitte, og har faktisk ikke fået det i MANGE år.
Forleden kiggede jeg Instagram igennem, og så et billede af denne, som førte til en søgning på hjemmelavet mælkesnitte. Jeg tænkte at det ikke kunne være så svært, da jeg allerede i forbindelse med mine ernæringsforbedret issandwich , og så er det bare den lækre honning/mælkecreme der mangler..
Et lille mente- Denne opskrift er ernæringsforbedret. Således er der reduceret på raffineret sukker, flere fibre samt protein og endelig mindre fedt.. Endelig er den energireduceret med 46 % (422 kcal vs 228 kcal).
Dog er denne tilsat honning i selve cremen. Mange af de opskrifter jeg fandt på hjemmesider, indeholder vaniljesukker i stedet for honning, men da den rigtige udgave er en “honning/mælkecreme”, har jeg valgt at bruge rigtig honning, for at få den rigtige smag. Derfor er denne heller ikke uden tilsat sukker, men indeholder sølle 20 g honning som er nok til at give en dejlig smag. Du kan dog vælge at bruge ren sødemiddel, men jeg synes ikke, man så kan kalde det en mælkesnitte :)..
Endelig er der her brugt Flødeost.. Mit første forsøg var med light udgaven som smager fantastisk, men den smatter altså nemt ud, når du ligger mælkesnitten sammen. Derfor vil jeg anbefale dig at købe den rigtige varer, da du ellers får meget lidt fyld imellem dine to stykker kage.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Hvor mange mælkesnitter bliver der af sådan en portion cirka? Hvis man tænke original størrelse 🙂 og hvor meget vil en enkelt mælesnitte veje?
Hej Christina 🙂
Det kommer meget an på hvor store du selv laver dem..
Jeg kan personligt godt lide at lave dem små – evt. stikke dem ud med et glas – og der får du mellem 10-14 stk.
Jeg har desværre ikke vejet den enkelte 🙂