Bananis – den perfekte snack
Ingredients
- Modne Bananer
- Chokolade, gerne sukkerfri - Jeg bruger altid Cavalier - her i forskellige varianter
- Topping
- Hakket nødder - Mandler, hasselnødder, pistacienødder e.l.
- Kokosmel - Evt. ristet på en tør pande
- evt Whey crisps fra Bodylab
- Peanut butter
- Nøddekrokant - Se længere nede for opskrift
- Ispinde
- Bagepapir
Instructions
- Start med at halvere isene og kom hver af disse på en ispind.
- Smelt chokoladerne (gerne med lidt kakaosmør for at gøre den nemmere at komme et tyndt lag på bananen)
- Lav ligeledes de hakkede nødder og såfremt du ønsker at lave en Nødde krokant (sukkerfri udgave) , skal denne være lavet inden.
- Klip bagepapiret i stykker, så du har lige den mængde, som du har is (denne bruges som ispapir).
- Vend først bananerne i chokoladen, hvorefter du drysser valgfri topping på.
Kom dem på et bagepapir og lad chokoladen blive lidt fast, inden du folder bagepapiret om, og kommer dem i fryseren.
Lad dem ligge i fryseren natten over (eller længere) og de har klar til at stille din sukkertrang.
NB: De smager også fantastisk "Plain" - altså kun frossen banan uden noget andet.
Se længere nede for link til en video, som jeg har delt på min Facebook-side med fremgangsmåden.
Bananis – simpel og sund is
Bananis er simpelthen perfekte !
Det er de bl.a. fordi de er perfekte til at stille sukkertrangen og samtidig er en dejlig sund snack.
Fordele:
- Den er sund
- Den mætter godt
- Den stiller trangen til koldt – dvs. evt en is
- Den indeholder en god blanding af hurtig-optagelige samt langsomme kulhydrater, som derved giver dig energi både her og nu, hvor du er træt og småsulten.. Samtidig vil de langsomme kulhydrater stille give kroppen energi og du vil dermed ikke opnå samme ustabilitet i blodsukkeret.. Her hjælper chokoladen ligeledes på at kontrollere GL (Glykæmisk Load).
- Den indeholder en masse kalium, magnesium og phosphor som er godt for din væskebalance/blodtryk, knogler og muskler.
- Den kan laves i god tid – og du kan derfor altid tage denne, når du har lyst – blot “Grab’n’eat 🙂
- Du reducere madspild – da du bruger de bananer du ellers ikke vil spise eller lave til banankage.
Bananis – et hit og marked i USA
I USA har dette længe været et hit. Endda så stor et hit, at man i Universal Studio helt tilbage i 2011, kunne købe en frossen is på pind, og selv vælge “coatingen” – som oftest er en form for chokolade og derfra en masse forskellig topping. Derforuden kunne du i Whole Food Store købe bananis med chokolade – i isbakker.. Ligesom du i dagligvarebutikkerne her kan købe Magnus, Mars eller lignende.. En ting jeg mener Danmark kunne lærer noget af, og noget jeg længe har overvejet at implementerer i butikkerne..
Men heldigvis – kan du lave dem derhjemme, og de er utrolig nemme at lave !
Variation til Bananis
På min Facebook side kan du se en “Amatør” video af, hvordan disse laves. Derforuden kan du få inspiration til, hvilken coating og hvilket fyld du kan give dem.
Jeg lavede bl.a. nogle med yoghurt. De fleste er coated med mørk chokolade og derfra toppet med: Hakket mandler, hakket peanuts, hakket hasselnødder, Nødde krokant, pistacienødder, Whey crisps, Peanut butter eller noget helt andet.
Det er ligeledes en opskrift vi har lavet i forbindelse med Madskoler, som har været en utrolig populær snack (ligesom frosne stenfri vindruer)..
Andre lækre bananis – eller is med banan
På hjemmesiden bruger jeg ofte banan som basis for mine sundere is. Her er min mest populære opskrift Sund peanutbutter / karamel is samt Sund intens After Eight chokolade ismousse .
Endelig kan du blande din frosne banan med andre frosne bær, eller med lidt skyr/yoghurt, kakaopulver eller kornene fra en vanillestang.