Bananis – simpel og sund is

Bananis er simpelthen perfekte !
Det er de bl.a. fordi de er perfekte til at stille sukkertrangen og samtidig er en dejlig sund snack.

Fordele:

  • Den er sund
  • Den mætter godt
  • Den stiller trangen til koldt – dvs. evt en is
  • Den indeholder en god blanding af hurtig-optagelige samt langsomme kulhydrater, som derved giver dig energi både her og nu, hvor du er træt og småsulten.. Samtidig vil de langsomme kulhydrater stille give kroppen energi og du vil dermed ikke opnå samme ustabilitet i blodsukkeret.. Her hjælper chokoladen ligeledes på at kontrollere GL (Glykæmisk Load).
  • Den indeholder en masse kalium, magnesium og phosphor som er godt for din væskebalance/blodtryk, knogler og muskler. 
  • Den kan laves i god tid – og du kan derfor altid tage denne, når du har lyst – blot “Grab’n’eat 🙂
  • Du reducere madspild – da du bruger de bananer du ellers ikke vil spise eller lave til banankage.

Bananis – et hit og marked i USA

I USA har dette længe været et hit. Endda så stor et hit, at man i Universal Studio helt tilbage i 2011, kunBananis USAne købe en frossen is på pind, og selv vælge “coatingen” – som oftest er en form for chokolade og derfra en masse forskellig topping. Derforuden  kunne du i Whole Food Store købe bananis med chokolade – i isbakker.. Ligesom du i dagligvarebutikkerne her kan købe Magnus, Mars eller lignende.. En ting jeg mener Danmark kunne lærer noget af, og noget jeg længe har overvejet at implementerer i butikkerne..

Men heldigvis – kan du lave dem derhjemme, og de er utrolig nemme at lave !

 

Variation til Bananis

På min Facebook side kan du se en “Amatør” video af, hvordan disse laves. Derforuden kan du få inspiration til, hvilken coating og hvilket fyld du kan give dem.

Jeg lavede bl.a. nogle med yoghurt. De fleste er coated med mørk chokolade og derfra toppet med: Hakket mandler, hakket peanuts, hakket hasselnødder, Nødde krokant, pistacienødder, Whey crisps, Peanut butter eller noget helt andet.

Det er ligeledes en opskrift vi har lavet i forbindelse med Madskoler, som har været en utrolig populær snack (ligesom frosne stenfri vindruer)..

Andre lækre bananis – eller is med banan

På hjemmesiden bruger jeg ofte banan som basis for mine sundere is. Her er min mest populære opskrift Sund peanutbutter / karamel is samt Sund intens After Eight chokolade ismousse .
Endelig kan du blande din frosne banan med andre frosne bær, eller med lidt skyr/yoghurt, kakaopulver eller kornene fra en vanillestang.

Add to Favourites