Tapas – inspiration til tapas #1

Lige siden min kæreste og jeg var i Østrig tilbage i feb/marts, har tapas været en hyppig aftensmad her i huset. Ikke alene tager det ikke ret lang tid at tilberede, men tapas byder også på en masse små mundretter. Dette gør, at du kan sammensætte det ligesom du ønsker det.

I starten var vores tapas meget præget af det “obligatoriske”tapas - kammuslinger med aioli

  • Baguette brød. Vi plejer at købe en fra Lidl,. Ikke alene er den billig (10 kr) men uden tvivl også den der smager bedst. Tro mig, vi har prøvet en masse andre steder inkl. bagere..
  • Serrano skinke – du kan også købe parmaskinke, men vi synes personligt at serrano smager bedst.
  • En Manchego ost . En af de helt rigtige hvis din tapas skal være spansk-inspireret.
  • Honningmelon eller galiamelon. Smager fantastisk at vende en serranoskinke rundt om.
  • Evt. en chorizo pølse. Denne har vi dog stadig svært ved at finde en god slags, så har du et godt bud – må du meget gerne efterlade en i kommentarerne ;).

Tapas er hvad du gør det til

tapas - kammuslinger med aioli

Med tiden er det dog blevet til mere og mere ekstra. Ikke mindst fordi jeg faktisk ikke bryder mig ret meget om osten eller choriso, og gerne vil eksperimentere lidt mere, med de små mundrette bidder.

Således er dette udvalg stille blevet større og vi skifter med tiden hvad vi laver. I den ovenstående opskrift får du mit nyeste skud – som også er blevet en fast og essentiel ting på vores tapasbord !

Kammuslinger med aioli og en smule klassisk glaze er simpel, let og utrolig delikat. Den byder på alle de tænkelige teksturer – noget der knaser (tarteletbrødet), noget der smeltenr på tungen (kammuslingen) noget cremet (glaze) noget fed (aioli). Endelig har den ligeså alle grundsmage ..

Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve denne tapas- eller forretsvariant, som uden tvivl ikke kan skuffe dig.tapas - kammuslinger med aioli

Følg med på hjemmesiden (og evt. facebook) da jeg løbende vil komme med inspiration til dit tapasbord

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Tapas

Add to Favourites