- Serving: 1 portion (tapas til 6-8 personer)
Tapas – Laksemousse på den nemme måde
Ingredients
- Laksepaté (Nøglehulsmærket) - 1 stk (se link længere nede for produkt)
- Mayonnaise - ca 1 spsk
- Skyr - ca 2 spsk
- Citronsaft
- Evt lidt peber
Instructions
- Kom det hele i en skål og rør det godt sammen til en ensartet masse.
- Vurder og juster, hvor cremet og/eller hvor fed du ønsker den skal være. Dette kan være meget forskelligt fra person til person.
Når den er klar og smager perfekt, serverer du denne sammen med dine ristet brød og til tapasbordet, som vist på billedet:
Allergens
Laksemousse – inspiration til tapas
“Okay, lad mig starte med at sige, at det ikke er en “ægte laksemousse”. Til gengæld smager den fantastisk og tager ingen tid at lave !”
For en lille uges tid siden, delte jeg opskriften på de mest indbydende og delikate Kammuslinger med aioli og glaze. Opskrifterne er en del af en kortere serie med inspiration til den perfekte tapas.
Herhjemme er vi efterhånden ved at være ret kendte for vores tapas blandt venner og familie.
Vi har leget en del med forskellige små aperitif, som kan være en del af et tapasbord. Selvfølgelig foruden de mest almindelige og traditionelle ingredienser (som jeg har skrevet om i ovenstående link).
Fordelen ved tapas er, at de består af hapsere, hvorpå en masse forskellig kan nydes. Samtidig med at det ikke tager en hel dag i køkkenet. Disse vigtige elementer for en god tapas er ligeledes inkorporeret i disse opskrifter som jeg deler med jer.
Sundere “snyde laksemousse”
Igen er dette ikke en ægte laksemousse. Men den nydes på præcis samme måde, som vi serverede den til min søsters bryllup. Med ristet tapasbrød.
Som du kan se i opskriften, består laksemoussen af få men enkle ingredienser:
- Laksepaté nøglehulsmærket – du kan se den lige her
- Citronsaft
- Mayonnaise
- Skyr
NB: Overvejer du at bruge light mayonnaise ?
Inden du overvejer at bruge en light udgave – særligt ved mayonnaise, vil jeg anbefale dig at kigge på ingredienslisten. Mayonnaise er lavet af æggeblomme og rapsolie.
Mange light mayonnaise-udgaver er spækket med sukker og en masse emulgatorer, for at få samme fede og runde smag, som en almindelig mayonnaise.
I en opskrift som denne, vil jeg til hver en tid anbefale dig, at bruge den fede og rigtige mayonnaise, men blot komme mindre af den i, og mere skyr såfremt du ikke ønsker for meget mayonnaise.
Lille tip – madpakkeinspiration
Det er ved at være skoletid igen for mange. Jeg har selv lige været igennem et intens fysik-forløb, hvor jeg tog rester af denne laksemousse med på en proteinsandwich som middagsmad. Det mætter utrolig godt, er rig på proteiner og smager fantastisk !
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Inspiration til madpakker - gør dem lækre, sunde og lækre