Quesadilla og den lækreste salsa

Jeg har altid været meget inspireret af det mexicanske, vietnamesiske og asiatiske køkken, og quesadilla er ingen undtagelse.

Lidt – men godt. Quesadilla er en lækker kombination af ristet tortilla, smeltet ost og lækkert fyld.
Den er perfekt til madpakke og som en hurtig aftensmad på de dage, hvor tiden er knap.

Et lille men ved quesadilla er, at den ikke kan laves uden “limen”, som er ost. Så vil du af den ene eller anden årsag ikke spise ost, kan dette være svært. Osten er nemlig med til at binde brødet sammen om dit fyld. Måske kan en vegetarost bruges? (Har du smagt en god vegetar ost, så efterlad gerne en kommentar nedenfor med hvilken, og hvor du køber den. Jeg er som altid på jagt efter noget nyt og lækkert 😉 )

Quesadillas kan laves med lige det fyld du ønsker. Vigtigste regel her er – less is more !
Du skal kunne lukke din tortilla og osten skal kunne binde det hele sammen. Samtidig mister den noget af dens charme, hvis du proppes med 100 smagsoplevelser ved én og samme bid.

Salsaen med mango, forårsløg og tomater sætter prikken over i’et. Den smager helt fantastisk og er perfekt til at give lidt modspil til brødet. Det er ligeledes med til at give dig lidt ekstra frugt/grønt ind i måltidet.

Eksempler på fyld til din Quesedilla

  • Ost, kylling, peberfrugt, avocado
  • Ost, røget laks, dilddressing, rødløg
  • Ost, tomat, kylling, rødløg
  • Ost, spidskål, kylling, rødløg
  • Ost, spejlæg, rødløg
  • Ost, avocado, rødløg
  • Ost, Soyabaseret protein (Køderstatning eks. Oumph), peberfrugt, rødløg
  • Ost, aubergine, rødløg og tomat

Alternativ til Tortillas-pandekager

Du kan selvfølgelig også lave dine egne sundere Quesadilla pandekager. Du kan eks. lave nogle Fuldkorns spinatpandekager eller Grønkålspandekager og bruge disse som erstatning for tortilla.

 

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites